1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Yaka’da Gece Çıkan Çatışmalarda 170 Kişi Yaralandı
Batı Yaka’da Gece Çıkan Çatışmalarda 170 Kişi Yaralandı

Batı Yaka’da Gece Çıkan Çatışmalarda 170 Kişi Yaralandı

İşgale karşı ayağa kalkan Batı Yaka’da dün gece çıkan çatışmalarda 170 kişi yaralandı. Dün gece başlayan çatışmalar sabaha kadar sürdü.

06 Ekim 2015 Salı 20:51A+A-

İşgale ve işgalcinin zulümlerine baş kaldıran Batı Yaka halkına karşı sindirme operasyonlarını sürdüren işgal güçleri dün gece işgal altındaki Kudüs şehrinde Siyonistlere yönelik yaptıkları eylemlerde şehit olan 3 Filistinlinin evine baskın düzenlerken, dün gece başlayan ve sabaha kadar birçok noktada süren çatışmalarda ise 170 kişi yaralandı.

Yerel kaynakların ifadesine göre işgal güçlerinden kalabalık bir grup dün (5 Ekim Pazartesi) gece Kudüs’te Hay Es-Sevri, Cebelu’l-Mukebber mahallelerine baskın yapıp, Siyonistlere karşı yaptıkları eylemlerde şehit olan Mutaz Hicazi, Muhammed Ceabis ve Ğassan Ebu Cemel’in evlerini, işgal kabinesinin eylemcilerin evlerini yıkmakla ilgili kararını uygulamak üzere kuşattılar.

Diğer taraftan dün gece işgal altındaki Kudüs ve Batı Yaka’da başlayan ve bugün sabaha kadar devam eden çatışmalarda birçok eylemci yaralanırken, bazılarına halen müdahale edilemediği ve işgal güçlerinin ambulanslara izin vermediği belirtildi.

Kaynakların belirttiğine göre dün gece başlayan çatışmalarda 170’den fazla kişi yaralandı. Bunlardan 54’ü plastik mermi, 105’i atılan gaz bombaları ve 3’ü de gerçek mermiyle yaralandı.

Muhabirimize bilgi veren yerel kaynakları, Beyt Furik beldesinde işgalcinin susturucu taktığı silahlarla 5 kişiyi yaraladığını, bunların ambulanslarla hastaneye kaldırıldıklarını ifade ettiler.

FİEM

HABERE YORUM KAT