1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria’da Genel Grev: ABD’nin Kudüs Kararı Protesto Ediliyor
Batı Şeria’da Genel Grev: ABD’nin Kudüs Kararı Protesto Ediliyor

Batı Şeria’da Genel Grev: ABD’nin Kudüs Kararı Protesto Ediliyor

Kudüs’ün ABD tarafından işgalci İsrail’in başkenti olarak tanınmasını protesto etmek için genel greve gidilen Batı Şeria’da ulaşım durdu, kepenkler kapatıldı ve eğitime ara verildi.

23 Ocak 2018 Salı 13:02A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını protesto etmek için Batı Şeria’da genel greve gidildi.

AA’da yer alan habere göre, Batı Şeria’da bulunan kentler arasında ulaşım durdurulurken, şirketler, bankalar, alışveriş merkezleri ve diğer iş yerleri de kepenk kapattı. Bölgede eğitime de ara verildi.

Filistinli gruplar, halka gün içinde kent merkezlerinde toplanarak işgalci İsrail’e ait askeri noktalara doğru yürüme çağrısında bulundu.

Filistinli gençler ise Batı Şeria’nın farklı yerlerinde araçların geçişini engellemek amacıyla yolları taşlarla kapattı.

Trump’ın Kudüs kararını açıklamasının ardından Filistinli taraflar, protesto amacıyla genel grev çağrısı yapmıştı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık’ta, Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğin Kudüs’e taşınması için Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdiğini açıklamıştı.

Orta Doğu turu kapsamında dün bölgeye gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin 2019 yılı tamamlanmadan Kudüs’e taşınacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT