1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria’da El-Fetih Hükümeti Protesto Edildi
Batı Şeria’da El-Fetih Hükümeti Protesto Edildi

Batı Şeria’da El-Fetih Hükümeti Protesto Edildi

Nablus ve el-Halil kentlerinde hükümet karşıtı göstericilerle hükümet güçleri arasında çıkan çatışmada 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

11 Eylül 2012 Salı 00:59A+A-

Batı Şeria'nın Nablus ve el-Halil kentlerinde hükümet karşıtı göstericilerle hükümet güçleri arasında çıkan çatışmada 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

Nablus Gençlik Hareketi ve Nablus İş adamları ve Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen gösterilerde Selam Fayyad hükümetinin istifası istendi.

El-Halil'deki yerel kaynaklar, polis ile göstericilerin çatışmasında aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 35 yaralının hastanelere kaldırıldığını belirtti.

Batı Şeria, 1 haftadır hayat pahalılığını protesto eden grupların Selam Fayyad hükümeti aleyhine düzenlediği gösterilere sahne oluyor.

Filistinli Ekonomi Uzmanı: "Batı Yaka'daki Krizin Asıl Nedeni Oslo Anlaşması"

Filistinli ekonomi uzmanı Nasr Abdulkerim, Siyonist işgal rejimiyle Ramallah yönetimi arasında imzalanan Paris Anlaşması'nı değiştirmenin veya iptal etmenin Batı Yaka'daki ekonomik krizi çözmeyeceğini söyledi. Abdülkerim, krizin temelinde Oslo Anlaşması'nın olduğunu ve çözüm için bu anlaşmanın iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi öğretim görevlilerinden ekonomi profesörü Nasr Abdülkerim, Quds Press Ajansı'na yaptığı açıklamada, Filistin Özerk Yönetimi'nin Batı Yaka'da yaşadığı ekonomik krizin doğrudan işgal rejiminin ekonomik politikalarıyla bağlantılı olduğunu ifade ederek, dünyadaki ekonomik krizin de Filistin Özerk Yönetimi'nin zayıf ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Batı Yaka'daki ve Siyonist işgal rejimindeki fiyat artışları arasındaki benzerliğe dikkat çeken Abdülkerim, buna karşılık Siyonist işgal rejimindeki gelirin krize karşı koyma gücü bulunmayan Filistinlilerin gelirinden beş kat daha fazla olduğunu bildirdi.

İşgal devam ettiği sürece ekonomik krizin çözüme kavuşturulamayacağını kaydeden Abdülkerim, yapılması gerekenin krizin yükünün eşit oranda dağılmasının sağlanması olduğuna işaret etti. Filistinli ekonomi profesörü, Abbas yönetiminin izlediği politikaların da krizin hafifletilmesi çabalarına yardımcı olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT