1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria'da Başörtüsü Eylemi
Batı Şeriada Başörtüsü Eylemi

Batı Şeria'da Başörtüsü Eylemi

Bir grup Filistinli basın mensubu, fırsat eşitliği talebiyle Ramallah'taki el-Menara Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi

27 Kasım 2012 Salı 23:17A+A-

Bir grup Filistinli basın mensubu, fırsat eşitliği talebiyle Ramallah'taki el-Menara Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi

Çoğunluğunu kadın basın mensuplarının oluşturduğu göstericiler, medya kuruluşlarında başörtülü çalışanların tercih edilmemesini protesto etti.

Gösteriyi düzenleyenlerden Emun eş-Şeyh, AA muhabirine, Batı Şeria'daki üniversiteleri bitirdiklerini ve hiçbir siyasi partiye üye olmadıklarını, başörtüsü kullanmaları nedeniyle medya kuruluşlarında kendilerine görev verilmemesini protesto etme kararı aldıklarını belirtti.

Başörtüsünün yeterliliği ve başarıyı engellemediğini dile getiren Şeyh, Batı Şeria'daki yayın kuruluşlarının başörtülülerin ekranlarda görünmesine izin vermediğine işaret etti.

Protestoya katılanlardan Kudüs Üniversitesi mezunu Mazuze Musa da, ''Başörtüsünün başarısına engel teşkil etmediğini ve çok iyi televizyon programı sunuculuğu yapabileceğini'' dile getirdi.

Filistin en-Necah Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ferid Ebu Dahir ise medya kuruluşlarının başörtülüleri kabul etmemesini ''gayriahlaki ve kabul edilemez'' olduğuna dikkati çekti. 

HABERE YORUM KAT