1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Yasak Kaç Kişiyi Mağdur Etti?” Çalışması
“Yasak Kaç Kişiyi Mağdur Etti?” Çalışması

“Yasak Kaç Kişiyi Mağdur Etti?” Çalışması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, başörtüsü yasağıyla ilgili geçmişe yönelik çalışma yapacak.

22 Kasım 2011 Salı 14:11A+A-

Bakan Fatma Şahin, başörtüsü yasağının kaç kişinin okul ve iş hayatını engellediğini belirleyeceklerini söyledi.

Ebru Toktar Çekiç'in Akşam gazetesindeki haberinde yer alan bilgiye göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, başörtüsü sorunu için hazırlık toplantısı yapacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dağıtılan kitapçıkta yer alan bilgiye göre Bakanlık, BM Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi (CEDAW) Sözleşmesi çerçevesinde önümüzdeki yıl başörtüsü ve namus cinayetleri konusunda ara rapor hazırlayacak.

Başörtüsü yasağı nedeniyle kaç kadının kamuda meslek hayatından ve eğitimden mahrum kaldığına ilişkin bir raporla ilgili olarak 150 sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve kamu kuruluşunun temsilcisi ile bir hazırlık toplantısı düzenlenecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda başörtüsünün bir insan hakları sorunu olduğunu vurgulayarak, sorunu yeni anayasa çerçevesinde çözmeyi istediklerini açıklamıştı.

Şahin, Bakanlık olarak gerekli mekanizmaları çalıştıracağı sözü vererek, şöyle demişti: “Başörtüsü yasağının insan hakları ihlali olduğunu, özgürlükler noktasında artık bu sorunun, özellikle sivil anayasa sürecinde çözülmesi gereken bir sorun olduğunu görüyoruz. Geriye dönük çalışma yapıp mağduriyeti görmeliyiz. Ne kadar insanın eğitim, çalışma hayatını engelledik, ne kadar insanın psikolojisini bozduk. Bunun için gerekli mekanizmaları çalıştıracağım.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum