1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başörtüsü Korkusu ve Pantolon Yasağı
Başörtüsü Korkusu ve Pantolon Yasağı

Başörtüsü Korkusu ve Pantolon Yasağı

CHP'li Şafak Pavey'in 'protezi'yle başlayan Genel Kurul'daki pantolon yasağının kaldırılması girişimi CHP'ye takıldı.

25 Kasım 2012 Pazar 15:19A+A-

Bugün gazetesinde yer alan habere göre; AK Parti ve BDP'li kadınlar pantolon giyerek gelmek için anlaştı. Ancak CHP'liler, başörtüsü gerekçesiyle itiraz edince girişim sonuçsuz kaldı.

TESEV-KONDA anketi ve Eğitim-Bir-Sen'in raporunun ardından 'kamuda başörtüsü serbestisi' tartışılırken Meclis'te kadın milletvekilleri arasındaki "kıyafet" kulisi, CHP'nin "başörtüsü" itirazına takıldı.

Meclis'te grubu bulunan dört partinin kadın milletvekilleri arasındaki 'kıyafet kulisi' geçen yasama döneminde başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in "protezi" gerekçe gösterilerek, Genel Kurul'daki pantolon yasağının kaldırılması tartışıldı ancak Pavey, etekten rahatsız olmadığını açıkladı.

AK Parti, aynı öneriyi bu kez doğrudan CHP'lilere yaptı. AK Parti'li kadın milletvekilleri, "BDP kabul ediyor. Biz bütün kadın milletvekilleri Genel Kurul'a pantolon giyerek gelirsek, bu yasak ortadan kalkar, kimse bir şey demez. İşbirliği yapalım" çağrısında bulundu.

Ancak CHP, öneriye yine itiraz etti. CHP'nin itiraz gerekçelerinden birisi "başörtüsü" oldu. AK Parti'nin önerisini kendi içinde tartışan CHP kadın milletvekillerinin bir bölümü "Bunun önünü açarsak, Genel Kurul'a türbanla girmenin de önü açılır" görüşünü dile getirdi.

CHP'li kadın milletvekilleri ayrıca, hiçbir konuda bugüne kadar partiler arası uzlaşma sağlanamamasını da gerekçe olarak ileri sürdü. CHP'li kadın vekiller, "Bugüne kadar hiçbir konuda bizimle işbirliğine yanaşmadılar. Ülkenin, kadınların bu kadar sorunu var, hiçbirisinde işbirliği yapmadılar. Şimdi bunun için işbirliği arıyorlar. Böyle bir şey için işbirliği yapamayız. Eleştiri konusu oluruz, yanlış olur" diyerek karşı çıktı. 

HABERE YORUM KAT