1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Başörtülülere Karşıyım” Diyen Doktor Görevden Uzaklaştırıldı
“Başörtülülere Karşıyım” Diyen Doktor Görevden Uzaklaştırıldı

“Başörtülülere Karşıyım” Diyen Doktor Görevden Uzaklaştırıldı

Fransa’da başörtülü bir kadına hakaret eden pratisyen hekime 1 ay tecilli görevden uzaklaştırma cezası verildiği bildirildi.

28 Ekim 2016 Cuma 12:31A+A-

Fransa’nın Isere kentinde başörtülü bir hastasına “Ben bütün başörtülü kadınlara karşıyım.” diyen pratisyen hekime 1 ay tecilli görevden uzaklaştırma cezası verildi.

Sputnik’in BFM kanalına dayandırdığı haberine göre, ismi açıklanmayan başörtülü kadının şikâyetini değerlendiren Tabip Odası Disiplin Kurulu, pratisyen hekimi hakaretinden dolayı suçlu bulurken, görevini yapmadığı yönündeki şikâyeti ise reddetti.

Olay geçen yıl ekim ayında yaşandı. Hipotansiyon hastası başörtülü bir kadın, istediği reçeteyi yazmayan pratisyen hekimin vizite ücretini ödemeyince çıkan tartışmayı kayda alarak olayı sosyal medyaya taşıdı. Hekimi Tabip Odası’na şikâyet eden kadın, tartışma ânındaki kaydı da delil olarak Disiplin Kurulu’na sundu.

“Bütün Başörtülü Kadınlara Karşıyım”

Pratisyen hekimin, tartışma sırasında kadına, “Siz bütün kadınlar için bir skandalsınız. Ben bütün kadınların özgürlüğünden yanayım. Sizin başörtünüz dinî bir simge ve bu yasal değil. Ben bütün başörtülü kadınlara karşıyım.” diye hakaret ettiği belirtildi.

Pratisyen hekime bu hakaretinden dolayı bir ay tecilli görevden uzaklaştırma cezası veren Tabip Odası, hastanın istediği ilacın reçetesini yazmadığı gerekçesiyle hekimin görevini yapmadığı yönündeki şikâyetini ise geçersiz buldu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT