1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başörtülü Polisliği Sindiremeyen CHP Hicapsızlığı Doğal Durum Olarak Sunuyor!
Başörtülü Polisliği Sindiremeyen CHP Hicapsızlığı Doğal Durum Olarak Sunuyor!

Başörtülü Polisliği Sindiremeyen CHP Hicapsızlığı Doğal Durum Olarak Sunuyor!

Başörtülü kadınların polis olmasının önünü açan kararı sindiremeyen CHP, bir de beylik lafların arkasına sığınarak hicapsızlığı doğal durummuş gibi sundu.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 17:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Parti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, söz konusu düzenleme için "Güvenliği sağlamakla yükümlü kişilerin, dini kimliklere karşı kör olması ve kendi kimliğini göstermemesi gerekir" yorumunu yaptı.

CHP adına konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'tarafsızlık ilkesi' başlığını öne sürerek, toplumsal çatlakların büyüyeceğini iddia etti.

Cumhuriyet'te yer alan açıklamasında Ağbaba'nın ifadelerinden bazıları şöyle:

"Din üzerinden dini semboller üzerinden siyaset yapmanın ülkemiz açısından bir kırılma noktası olduğunu yıllardır savunuyoruz. Yıllardır uyarılarımıza kulak asılmasa da tarih bizi haklı çıkarıyor. Toplumsal fay hatlarını daha da derinleştirecek adımlar atmaktan bu ülkeyi yönetenlerin vazgeçmesi gerekmektedir... Ben bu polisin taraflı olduğunu görüyorum buna değil şuna konuşurum" gibi yargıların önünü açmak toplumda derin çatlaklar oluşturacaktır... Adaleti ve güvenliği sağlamakla yükümlü kişilerin, etnik ve dini kimliklere karşı kör olması, kendi kimliğini de göstermemesi gerekir."

“Adaleti ve güvenliği sağlamakla yükümlü kişilerin, etnik ve dini kimliklere karşı kör olması, kendi kimliğini de göstermemesi gerekir.” önermesi kelimenin en yalın anlamıyla ikiyüzlülüğü, münafıklığı bir teklif olarak sunmaktadır. Kaldı ki CHP açısından iç tutarlılığı da olmayan bir önermedir. Çünkü CHP’nin bugüne kadar resmi ideolojinin tornasından geçmiş ve Kemalizm’i bir din yani inanç biçimi ve hayat tarzı olarak benimsemiş olanlara teslim edilen emniyet kurumunda Kemalist kimliği ibraz etme ve hatta dayatmayı tartışma konusu yapmadığı açıktır. Bırakalım Kemalizm dinine mensup olan emniyet bürokrasisinin “renk körü” olmasını bunlar kendi dinlerinin resmi ideoloji olmasından da duydukları güvenle her fırsatta halka dayatıyorlardı! Peki, bugün başörtülü polisliğe karşı bu itiraz ve söylemi geliştiren CHP’nin buradaki resmi ideolojik dayatmaya itiraz ettiği duyulmuş şey midir? Tabi ki de değil! O zaman mesele ne? Mesele CHP’nin İslami kimlik ve sembollere karşı tahammülsüzlüğüdür! CHP’nin kaygısı doğal olarak Kemalizmi din olarak bellemiş diğer tüm Kemalistler gibi dini-İslami şiarların görünürlüğünü kendisi için açık bir tehdit olarak görmektedir. Ve dürüstçe meseleyi bu açıklıkta ortaya koymak yerine beylik laflarla asıl niyet ve amacını örtme yolunu tutmaktadır.

Öte yandan bu önermenin bir de çıplaklığı hicapsızlığı doğal durum görme ve gösterme gibi bir çarpıklığı bulunmaktadır. Özellikle de daha önce eğitim bağlamında da karşılaşılan bu çıplaklık ve hicapsızlığı doğal gösterme yanılsamasına karşı bilhassa duyarlı olunmalıdır.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum