1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Başörtülü Öğrencilere Laikçi Zorbalık
Başörtülü Öğrencilere Laikçi Zorbalık

Başörtülü Öğrencilere Laikçi Zorbalık

Başörtüsü yasağı uygulayan laikçi zihniyet yeniden hortladı.

19 Haziran 2013 Çarşamba 12:20A+A-

MEHMET ÖZTÜRK’ün haberi:

LYS için Ankara Yenimahalle’deki Mehmet Akif Ersoy Lisesi’ne gelen T.A. adlı öğrenciden başörtüsünü çıkarması istendi. T.A, örtüyü çıkardıktan sonra sınava girebildi.

Asım Ülker Çok Programlı Lisesi’nde başörtülü olarak karne almak isteyen Elif İşçan isimli öğrenci Okul Müdiresi tarafından hakarete uğrayıp aşağılandı.

Ankara Yenimahalle Mehmet Akif Ersoy Lisesi’ne LYS sınavı için giden T.A. adlı öğrenciden ise başörtüsünün çıkarılması istendi. Başörtüsünü çıkararak sınava giren T.A., psikolojisinin bozulduğunu ve ağladığını belirterek “Sınavım çok kötü geçti” dedi.

KARNE ALIRKEN
OKUL MÜDİRESİNDEN HAKARET

Asım Ülker Çok Programlı Lisesi Okul Müdiresi Beyhan Sönmem, 11/C sınıfında okuyan Elif İşcan’ın başörtülü olarak karne almasını engelledi. Sönmem’in, Elif İşcan’ı 35 kişinin arasında “Siz kimsiniz bu şekilde okula gelirsiniz” diyerek azarladığı öğrenildi. Elif İşçan, okuldaki öğrenciler karnesini aldıktan sonra karnesini alabildi.

Elif İşcan’ın ağabeyi Doğan İşcan, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvurdu ve Okul Müdiresi Beyhan Sönmem hakkında şikayetçi oldu.

Doğan İşcan; 14 Haziran 2013 tarihinde okula karne almaya başörtülü bir şekilde gittiğini, sınıfına girip sırasına oturduğunu belirterek, “Bu sırada Okul Müdiresi Beyhan Sönmem sınıfa girerek kardeşimi ve arkadaşını 35 kişinin gözü önünde, ‘Siz ikiniz dışarı çıkın’ diyerek dışarı çıkarttı ve ardından ‘Siz kimsiniz. Bu şekilde okula gelirsiniz’ diye bağırdı. Kızkardeşim Okul Müdiresi’nin odasında tüm okul karnesini alıp çıktıktan sonra karnesini verdi ve çocuk arkadaşları karşında rezil oldu. Kardeşim bir daha okula gitmek istemiyor. Kardeşim, neden bir ikaz olmadan dışarı atıldı? Ergenlik çağındaki bir çocuğa niye böyle yapılıyor? Bu okul müdürü hakkında gerekli işlemlerinin yapılmasını istiyorum” dedi.

“PSİKOLOJİM BOZULDU
SINAVIM KÖTÜ GEÇTİ”

Lisans Yerleştirme Sınavları’nda da (LYS) başörtülü bir öğrenci sıkıntı yaşadı.

asim-ulker-cok-programli-lisesi_yasakci_beyhan-sonmem.jpg

Ankara Yenimahalle Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde; sınava giren T.A. adlı öğrenci de başörtülü olduğu gerekçesiyle önce girişte üst kontrolü yapan bayan polis memuru tarafından, ardından ise sınav salonu görevlisi bayan tarafından uyarıldı ve başörtüsünde bulunan toplu iğnenin ve başörtüsünün çıkartılması istendi.

T.A., sınav görevlilerinin müdahalesi karşısında psikolojik olarak çok etkilendiğini belirterek, “Girişte üst kontrolü yapan bayan polis başörtümdeki iğnemi çıkartmamı söyledi ve ben de çatal iğneyi çıkarttım fakat başımın üstünde bulunan küçücük iğneyi de çıkartmamı istedi. Ben de ‘Bunu çıkarırsam başörtüm düşer’ dedim. Bunun üzerine bayan polis diğer kontrol eden (polis olmayan) görevli bayanı çağırdı. O görevli de ‘Sana ne diyorsak onu yap. Çıkart başörtünü de ne varsa görelim hatta başörtünü çıkart içine de bakacağız’ dedi. Bu esnada babam da görevlilere ‘Siz ne yapıyorsunuz. Kuralsız despotluk yapıyorsunuz’ diye bağırdı. Ardından bağrışma ve tartışma büyüdü. Ben bundan çok etkilendim ve psikolojim çok bozuldu, ağlamaya başladım. Bu psikoloji ile girdiğim sınavda haliyle çok kötü geçti Dershanede ortalama 20 net çıkarttığım Matematik sınavından 4-5 soru ancak yapabildim” dedi.

YENİ AKİT

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum