1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Baskılara Rağmen Hamas Daha da Büyüdü”
“Baskılara Rağmen Hamas Daha da Büyüdü”

“Baskılara Rağmen Hamas Daha da Büyüdü”

“Hamas’ın Sözlüğü” isimli eserin sahibi Siyonist yazar Guy Abiad ise, değişen bölge şartlarına göre Hamas’ın daha da büyüyeceğini ve sonunda 1974 yılındaki FKÖ gibi Filistin halkının tek temsilcisi haline geleceğini belirtti.

25 Aralık 2011 Pazar 09:23A+A-

Siyonist araştırmacılar esir takası anlaşmasının Hamas Hareketi'nin toplumsal desteğini artırdığını, tabanını genişlettiğini ve bunun hareket için büyük bir kazanım olduğunu belirterek, baskı ve kuşatmaya rağmen Hamas’ın daha da büyüdüğünü ve birçok alanda başarıya imza attığını ifade etti.

Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü Terör Birimi Müdürü Yoram Schweitzer ile enstitüdeki araştırmacılardan Ilona Dryndin tarafından hazırlanan ve önceki gün yayınlanan yazıda Hamas Hareketi'nin giderek büyüdüğü kaydedildi. Hamas’ın esir takası anlaşmasıyla büyük bir başarıya imza attığına dikkat çekilen yazıda, bundan sonra Filistinlilerin geri kalan esirlerin de serbest kalması için benzer operasyonların yapılması için baskı uygulayacağı belirtildi. Siyonist uzmanlar, esir takasında işgal yönetiminin Siyonistleri öldüren kişileri de serbest bırakmakla kendisi için çizdiği kırmızı çizgileri aştığını kaydetti. Uzmanlar, Gazze'de ve başka yerlerde toplanan halk kitlelerinin Hamas’ın ne kadar büyüdüğünün ve önemli güç haline geldiğinin açık kanıtı olduğuna işaret etti.

Diğer yandan aynı yönde görüş beyan eden “Hamas’ın Sözlüğü” isimli eserin de sahibi Siyonist yazar Guy Abiad ise, değişen bölge şartlarına göre Hamas’ın daha da büyüyeceğini ve sonunda 1974 yılındaki FKÖ gibi Filistin halkının tek temsilcisi haline geleceğini belirterek, bu aşamada FKÖ’nün aksine Hamas’ın işgal yönetimini tanımayacağını ve işgal rejimiyle görüşmelere girmeyeceğini ifade etti.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT