1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. "Başkenti Kudüs Olan Bağımsız Bir Filistin İçin Çalışacağız"
"Başkenti Kudüs Olan Bağımsız Bir Filistin İçin Çalışacağız"

"Başkenti Kudüs Olan Bağımsız Bir Filistin İçin Çalışacağız"

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz göreve gelmesinin ardından ilk kez halka seslendi, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti için çalışacaklarını söyledi.

11 Mart 2015 Çarşamba 11:53A+A-

Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da başkanlık sarayında gerçekleştirilen ve resmi devlet televizyonu tarafından banttan yayınlanan konuşmasında Kral Selman, dış politikalarının Arapları ve İslam’ı savunma üzerine kurulu olduğunu belirtti, bunun temelinde de 'başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını sağlamak var' dedi. 

Amaçlarının her türlü tehlike ve teröre karşı Arap dünyasında birliği sağlamak olduğunu söyleyen Selman, bunun için körfez ülkeleri ile dayanışma içerisinde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bölgeyi 'fitne ve terör ortamına sürüklemek isteyen hiçbir şeye müsaade etmeyeceklerini' söyleyen Selman, ülkesinin her türlü terör ve şiddete karşı mücadele ettiğini vurguladı. Suudi Arabistan’ın dünyanın bir parçası olduğunu söyleyen Kral Selman, doğal olarak yaşanan her türlü gelişmeden de olumlu veya olumsuz etkilendiğini vurguladı.

"Petrol fiyatlarındaki düşüşten etkileniyoruz"

Kral Selman, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen "kapsamlı kalkınma politikası" çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün ülke ekonomisi üzerinde etkileri olduğunu söyleyen Selman, “Ancak biz kalkınma sürecinde bu etkiyi azaltmak için bazı çalışmalar yapacağız” dedi.

Selman, ülkesinin ekonomisini güçlü kaynaklara bağlı ve sağlama temellere oturtmak için çalışacaklarını ifade etti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT