1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Başkanlık Sistemini Değerlendirmemiz Gerekir"
"Başkanlık Sistemini Değerlendirmemiz Gerekir"

"Başkanlık Sistemini Değerlendirmemiz Gerekir"

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili konuştu; "Bu kadar sıkıntıyı yaşadığımız bir dönemin şartları içinde değerlendirmemiz gerekir" dedi.

21 Ekim 2016 Cuma 12:36A+A-

Yeni Birlik gazetesinden Avni Özgürel'e konuşan Baykal şu ifadeleri kullandı:

"CHP bu konuda özündeki, kökündeki projeye sahip çıkan bir anlayışla parti kamuoyunun önünde iddialı bir şekilde yer tutabilmeli. Ben inanıyorum ki başkanlık rejimi partimiz için önemli önemli bir yer tutacak."

'Başkanlık rejimi partimiz içinde önemli bir yer tutacak'

"Tartışırken meselenin özünü kaçırmamak lazım…  Terörle mücadelenin neresindeyiz? Terörle mücadeleye destek veriyor muyuz vermiyor muyuz? Bunun neresindeyiz? Paralel devletle mücadelenin neresindeyiz? Sonra dış politika sorunları.. Siyasette dürüstlük, ahlak konuları.. Kısacası bu konularda güven veren, inandırıcı bir siyasi duruşu partimiz gerçekleştirebilse inanıyorum ki, başkanlık rejimi partimiz için önemli bir yer tutacak.."

"Bu makamın gerektirdiği niteliklerde bir adayla çıkabilirsek inanıyorum ki çok ciddi bir sıçrama yapabiliriz.  Makamın gereklerini yerine getirebilecek bir adayla çıkabilirsek rekabet edebilecek duruma gelinebilir. Partinin bahsettiğim zafiyetleri karşılandığında rejim değerlendirilebilir."

HABERE YORUM KAT

4 Yorum