1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başkale'de HDPlilerden AK Partililere Saldırı
Başkale'de HDPlilerden AK Partililere Saldırı

Başkale'de HDPlilerden AK Partililere Saldırı

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile AK Parti Van milletvekili adayı Faruk Alpaslan, seçim çalışması için gittikleri Başkale ilçesinde HDP'li bir grubun saldırısına uğradı.

03 Mayıs 2015 Pazar 21:55A+A-

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile milletvekili adayı Faruk Alpaslan ve partililer, seçim çalışmaları kapsamında Başkale ilçesinde, bir süre önce hayatını kaybeden bir vatandaşın ailesini evinde ziyaret etmek istedi.

Burada, bir grubun "taziyemize giremezsiniz, sizin yeriniz burada yok" tepkisiyle karşılaşan Soğanda ve Alpaslan, gerginlik yaşanmaması için taziyeye katılmaktan vazgeçti ve esnafı ziyaret etti.

AK Parti heyeti ilçedeki bir ekmek fırınını ziyaret ederken dışarıda toplanan DBP'li ve HDP'li grup, heyete sözlü saldırıda bulundu. AK Partililerin seçim çalışması yapmasına tepki gösteren gruptan bir kişi, heyette yer alan Soğanda'nın kardeşine yumruk attı.

Tepkinin artması üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, AK Partililere fiziksel ve sözlü saldırıyı sürdüren DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, DTK Başkale Delegesi Derviş Polat, DBP'li Belediye Meclisi Üyesi Selahattin Bozkurt ve HDP İlçe Yöneticisi Salih Tayfun'u gözaltına aldı.

AK Parti Van İl Başkanı Soğanda, yaptığı açıklamada, HDP'li bir grubun, ilçedeki esnaf ziyareti sırasında araçlarla önlerini kestiğini belirterek, DBP ve HDP'lilerin bir ekmek fırınının içinde kendisine ve Alpaslan'a saldırdığını söyledi.

Beraberlerinde bulunan kardeşi ve birçok partilinin darp edilerek ölümle tehdit edildiğini anlatan Soğanda, şunları kaydetti:

"Türkiye demokrasi ülkesidir, aynı zamanda güvenli ortamda seçimin yapılması gereken bir ülkedir. AK Parti'nin getirdiği refahtan yararlanan kesimler bu şiddeti gösteriyorlar. Kendilerinden başkasının seçim çalışması yapmasına tahammülleri yok. AK Parti olarak inadına barış ve huzur diyeceğiz, çalışmalarımızı her tarafa götüreceğiz. Bizimle seçmenimiz arasına mesafe koymaya devam ediyorlar. Bunlar bizi engelleyemeyecek ve biz sonuna kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlgililerin gereken önlemleri alması ve saldırganların yaptıklarının yanlarına kar kalmaması gerektiğini düşünüyorum."

AK Parti Van milletvekili adayı Faruk Alpaslan ise "Taksim bizim için Kabe'dir" diyen anlayışın, Başkale'deki bir taziyede "Fatiha" okunmasına dahi müsaade etmediğini ifade ederek, tüm saldırılara karşı korkmadan ve yılmadan çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

İlçe esnafının, toplanan haraçlardan bıktığını dile getirdiğine dikkati çeken Alpaslan, kendilerine bir Fatiha bile okutmayan insanların, "devlet burada bir şey yapmıyor" diye sitem etme haklarının olmadığını, Başkalelilerin de saldırganlara en iyi cevabı sandıkta vereceğini dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT