1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakanlık'tan 'Genel Seçim' Genelgesi
Başbakanlık'tan 'Genel Seçim' Genelgesi

Başbakanlık'tan 'Genel Seçim' Genelgesi

26. Dönem Milletvekili seçimine ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

02 Eylül 2015 Çarşamba 02:54A+A-

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile İlgili 2015/10 Sayılı Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, başta mülki idare amirleri olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, kamu bankaları yöneticileri ve güvenlik güçleri amirlerinden, ilçe seçim kurulları ve seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin taleplerini karşılamak için gerekli önlemleri almaları istendi.          

Genelgede, Anayasanın 79. maddesinde öngörülen, seçimlerin,  "başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü” ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının çalışmalarına bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü iş gücü, araç ve diğer malzeme desteği verilmesinin önemine işaret edildi.

Bu nedenle "26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla ilçe seçim kurulları başta olmak üzere seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin taleplerinin ivedilikle karşılanması" gerektiği belirtilen genelgede, ihtiyaç duyulacak her türlü taşıt, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi araç gereç ve bunları kullanabilecek nitelikli personel desteğinin sağlanması istendi.

Genelgede, "Bu kapsamda; başta mülki idare amirleri olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, kamu bankalarının yöneticileri ve güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemler alınacak, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için azami gayret ve duyarlılık gösterilecektir" ifadesi yer aldı.

HABERE YORUM KAT