1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başbakan’ın Yaşı da Müsait Üstelik!
Başbakan’ın Yaşı da Müsait Üstelik!

Başbakan’ın Yaşı da Müsait Üstelik!

Başbakan Binali Yıldırım’ın her vesileyle Kemalistlere selam çakması ve Mustafa Kemal’i yücelten sözler sarfetmesi kabak tadı vermeye başlamadı mı?

02 Ağustos 2016 Salı 15:19A+A-

Haksöz Haber

Başbakan hiçbir darbecinin Atatürkçü olamayacağını söyleyerek belli kesimlere göz kırpma adına tarihi gerçeklere gözlerini yumuyor! Oysa bu ülkede Kemalizmin baştan sona bir darbe ideolojisi olduğu inkar edilebilir bir şey değildir.

Başbakan Binali Yıldırım Meclis’te bugün yaptığı konuşmada yine Atatürk’ten bahsetme ihtiyacı hissetmiş ve şu, tarihi gerçeklerle ilgisiz, sırf hamaset kokan temelsiz cümleleri kurmuş:

“Atatürk’ün açtığı ve askeri makamların üstünde gördüğü Meclis’i bombalayan hiçbir asker bu ordunun askeri olamaz. Onlarla işbirliği içinde olan kimse bu ordunun askeri değildir, bu vatanın evladı değildir. Bu en çok Mustafa Kemalin hatırasını zedelemiştir. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir!”.

Bunlar komik şeyler. Belli ki politik hesaplarla davranılıyor. Oysa daha yakın zamana kadar Kemalist cuntaların AK Parti iktidarını nasıl sarstığını hepimiz yaşadık gördük.

Kaldı ki, Binali Yıldırım’ın bu sözlerinin boş olduğunu bilmesi için tarih falan okuması da gerekmiyor. Yaşı itibariyle 27 Mayıs’ı da, diğer darbeleri de hatırlıyor olmalı. Hepsini unutmuş olsa, 28 Şubatçılar tarafından bizzat kendisinin ne tür muamelelere maruz kaldığını unutması imkansız! Öyleyse burada yapılmak istenen şey ne?

“Atatürkçü darbeci olamaz” sözünü inanarak söylemek fikri bir sefalete, inanmadan söylemek ise ahlaki zaafa işaret eder!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum