1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Başbakan’dan Yine Garip Açıklamalar: Rejimi Yok Sayamazlarmış!
Başbakan’dan Yine Garip Açıklamalar: Rejimi Yok Sayamazlarmış!

Başbakan’dan Yine Garip Açıklamalar: Rejimi Yok Sayamazlarmış!

​​​​​​​Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘insanlık suçlusu’ ve ‘terörist’ dediği Beşşar Esed rejimi ile temasın sürdüğünü söyledi!

21 Ocak 2018 Pazar 22:35A+A-

HAKSÖZ HABER

İktidarın Suriye meselesinde çelişik, tutarsız açıklama ve adımları birbiri ardına geliyor. Bir yandan Esed rejiminin gayrı meşru olduğuna, insanlık suçları işlediğine dair beyanat verilirken, diğer yandan çeşitli vesilelerle rejimin kaygılarını gözeten açıklamalar serdedilebiliyor.

Suriye sorununu PYD/PKK’ya indirgeyen bakış açısının bu çarpıklığı beslediği açık. İran ve Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi çabalarının da ayrıca bu tür çelişik tutumları teşvik ettiği görülüyor.

Bu tarz çelişkilerin taze bir örneği bugün Afrin operasyonu hakkında kamuoyuna açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerinde görüldü.

TSK’nın Afrin'e yönelik başlattığı harekâta ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Yıldırım, Esed hükümetiyle doğrudan görüşme ihtimalinin sorulması üzerine "Hem Rusya hem Suriye düzeyinde temaslar sürüyor. Çok yanlışlar yapıldı, çok zulüm yapıldı, çok insan öldü ancak rejim de işin parçası, yok sayamayız" diye konuşmuş.

Bu sözler had safhada bir kafa karışıklığı ve ilkesizlik yansıtmakta. Sormak gerekiyor:  

Öncelikle, insanlık suçlusu ve terörist dediğiniz bir rejim hakkında “yok sayamayız” ne demek oluyor, bu kadar mı ilkesizsiniz?

İlaveten, “çok insan öldü, çok zulüm yapıldı” ne demek oluyor, bu kadar mı acımasızsınız? Sanki geçmişte kalan bir şeyden mi söz ediyorsunuz?

Rejim dediğiniz bu vahşi çete elan katliamına devam etmiyor mu? Daha bugün Doğu Guta’da çoluk çocuk 16 kişiyi katletmedi mi? Sınırın hemen ötesinde Serakib’de sivil savunma merkezini bombalamadı mı? Evlerini, yurtlarını bombalayıp sınırınıza göçe zorladığı yüz binleri görmüyor, haykırışlarını da duymuyor musunuz?

HABERE YORUM KAT

11 Yorum