1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Başbakan Yardımcısı Canikli: Ciddi Bir İstihbarat Zafiyeti Var
Başbakan Yardımcısı Canikli: Ciddi Bir İstihbarat Zafiyeti Var

Başbakan Yardımcısı Canikli: Ciddi Bir İstihbarat Zafiyeti Var

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "En iyimser tahminle bir istihbarat zafiyeti var. Ötesinde ne var onu hep birlikte göreceğiz." dedi.

22 Temmuz 2016 Cuma 12:48A+A-

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, NTV'de darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

Darbe girişiminin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin karşı karşıya kaldığı en büyük tehditlerden birisi olduğunu, devletin istiklalini, egemenliğini, bağımsızlığını doğrudan hedef aldığını belirten Canikli, söz konusu girişimin hem yürütülüş biçimi, hem de amaçları itibarıyla daha önceki darbelere göre çok daha vahim olduğunu söyledi. Canikli, Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanını katletmekle başlayan bir girişimin söz konusu olduğunu ifade etti.

"En iyimser tahminle bir istihbarat zafiyeti var"

Canikli, darbe girişimine ilişkin istihbarat zafiyeti olup olmadığına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Evet, bir istihbarat zafiyeti var. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da çok açık, net bir şekilde ifade etti. Genel olarak bir istihbarat zafiyeti var. Düşünebiliyor musunuz, bu haberler ortaya çıkmaya başlayınca ülkenin en büyük istihbarat örgütünün başını arıyor Cumhurbaşkanımız ve ulaşamıyor, ulaşamadığını söylüyor. Burada en azından, en iyimser bir ifadeyle bir istihbarat zafiyeti söz konusudur. Bütün istihbarat sistemi için geçerli, sadece MİT için değil... Ciddi bir istihbarat zafiyeti var. En iyimser tahminle bir istihbarat zafiyeti var. Ötesinde ne var onu hep birlikte göreceğiz. Çalışmalar, süreç devam ediyor. Kısa süre içinde bunun sadece bir istihbarat zafiyeti mi, yoksa başka bir şeyler de var mı, onları hep birlikte bütün milletimiz görecek. O bilgilere ulaştığımızda elbette kamuoyuyla paylaşacağız."

"Zafiyetin alt parametrelerini çözmeye çalışıyoruz"

İstihbarat sistemiyle ilgili "Çok ciddi, köklü, reformların yapılması gerekiyor, bunları da yapacağız." diyen Canikli, şöyle devam etti:

"Şu anda fotoğrafı tam olarak görmeye çalışıyoruz. Olan biteni bütün boyutuyla anlamaya çalışıyoruz. Her yerde ne oldu da, orada da ne oldu, ne bitti? Perde arkasında neler konuşuldu, neler yapıldı, neler planlandı. Her neyse bu zafiyetin alt parametrelerini çözmeye çalışıyoruz. Zafiyet olarak ortaya çıkan bu sonucun perde arkasını şu anda aydınlatmaya çalışıyoruz. Takdir edersiniz ki böyle bir durumda ciddi adımlar atılacağı, reformlar yapılacağı ve adeta bu sistemin yeniden şekillendirileceği bir noktada, bütün ayrıntılı bilgilere sahip olmamız gerekiyor ki sağlıklı... nedenini tam olarak ortaya koymadan teşhis ve tedavi yapmamız mümkün değil."

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum