1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan: İsrail'de Atom Bombası Var
Başbakan: İsrailde Atom Bombası Var

Başbakan: İsrail'de Atom Bombası Var

İsrail'i bölge için tehdit olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Çünkü Atom bombası var" dedi.

05 Ekim 2011 Çarşamba 20:02A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben şu anda İsrail'i de bölgesi, çevresi için bir tehdit olarak görüyorum. Çünkü atom bombası var'' dedi.

Güney Afrika'da 'Türk Dış Politikası' konulu konferansta konuşan Başbakan'ın gündeminde Suriye'de yaşananlar da vardı. Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin yaptırım kararı almamasına rağmen Türkiye'nin Suriye'ye yaptırım paketini devreye sokacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Güney Afrika Büyükelçiliği temsilcisinin, "Gazze'deki tünellerden sadece gıda yardımı geçmiyor silah da geçiriliyor, büyükelçinizi çektiniz barışa nasıl katkı sağlayacaksınız" şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

"Yorumlarıyla ve sorularıyla önümüzü çok açtı. O tünellerden atom bombası, fosfor bombası, nükleer bombası geçmez. İsrail, fosfor bombası kullanmıştı. Bu suçtur. Buna evet diyemezsiniz. Orada küçük çaplı silah geçer . Ama Gazze tank ve toplarla kuşatıldı. BM'nin binalarını bile bombaladınız. İsrail'de atom bombası var. Ama bunu söylemiyor sessiz kalıyor. Herkes bu konuda İran'a saldırıyor. Bu nasıl adalet. İsrail devlet terörü uyguluyor."

TRT

HABERE YORUM KAT