1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan Erdoğan'ı Havaalanında Onbinler Karşıladı
Başbakan Erdoğanı Havaalanında Onbinler Karşıladı

Başbakan Erdoğan'ı Havaalanında Onbinler Karşıladı

Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunduğu Tunus'tan Türkiye'ye döndü. Binlerce kişi Erdoğan'ı karşılamak üzere havalimanına akın etti.

07 Haziran 2013 Cuma 00:48A+A-

Tunus'taki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurda döndü. Başbakan Erdoğan'ı Atatürk havalimanında yüzlerce kişi karşılamak üzere toplandı.

Erdoğan'ı bekleyen kalabalık, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nin önünü tamamen doldurdu. 

Türk bayrakları ve AK Parti flamaları taşıyan grup, Başbakan Erdoğan lehine coşkulu tezahüratlarda bulunuyor. Zaman zaman havai fişekler atılıyor. Alana, Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda kalabalığa seslendiği seçim otobüsü de getirildi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekilerin çıkış yapabilmesi için alanda polis koridoru da oluşturuldu. 

Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile bazı milletvekilleri de Atatürk Havalimanı'na geldi.

Bizim kavgayla işimiz olmaz

Havalimanında kendisini bekleyen binlerce kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, "Biz hiçbir zaman gönüller yıkmanın, gönüller kırmanın tarafında değil, gönüller yapmanın tarafında olduk. Ama dik durduk, dikleşmedik. Bizim kavgayla işimiz olmaz, bizim çatışmayla işimiz olmaz. Bizim vandallıkla, vurup kırmayla, yakıp yıkmayla, kırıp dökmekle işimiz olmaz"  diye konuştu. 

Faiz lobisine rağmen buralara geldik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz yapmayı biliriz ve bugüne kadar da yaparak, üreterek, Türkiye'yi büyüterek bugünlere geldik. Şimdi altını çiziyorum; faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz" dedi.

Emaneti veren millettir

Başbakan Erdoğan, "Emaneti veren millettir, emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kast edemez. 10.5 yıl geçti. 10.5 yıl boyunca bu emaneti kutsal bildik, canımız gibi koruduk, bundan sonra da canımız gibi korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum