1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan Davutoğlu TBMM'de Hükümet Programını Açıkladı
Başbakan Davutoğlu TBMM'de Hükümet Programını Açıkladı

Başbakan Davutoğlu TBMM'de Hükümet Programını Açıkladı

Başbakan Davutoğlu, "Yeni Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim dolayısıyla başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz" dedi.

25 Kasım 2015 Çarşamba 19:27A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de hükümet programını açıkladı.

Davutoğlu, "Bir yandan vesayetçi bir şekilde kurgulanarak demokratik doğasından koparılmış parlamenter sistemin yol açtığı siyasal istikrarsızlıklar, öte yandan Yeni Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim dolayısıyla, başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz" dedi.

"Bu Meclis, Türkiye'nin ve 78 milyonun Meclisi'dir. 6. AK Parti Hükümeti de hiç kuşkusuz partimize oy vermiş olsun veya olmasın tüm vatandaşlarımızın hükümetidir" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Yeni dönemde de Meclisimiz içinde birlikte çalışma, uzlaşma arayışı ve işbirliğine önem vereceğiz. Tüm siyasi partilerle yakın bir diyalog ve işbirliği içinde olacağız. Hükümetimiz, ülkemizin ve siyasetin normalleşmesini hayati bir mesele olarak ele almaktadır. Bu hususta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizden milletimiz emin olmalıdır. Aynı şekilde, siyasi partilerimizin insicam içerisinde çalışacağı bir yasama dönemi geçirme arzumuzu da bir kez daha tekrar etmek isterim. 1 kasım seçimiyle Türkiye'de yeni bir atılım döneminin önü sonuna kadar açılmıştır. "

"64. Hükümet tam anlamıyla bir reform hükümeti olacaktır" ifadesini kullanan Davutoğlu, reformlar sonucunda daha özgür, daha rekabetçi ve insan odaklı bir anlayış içerisinde refahını daha adil paylaşan bir Türkiye'ye kavuşma idealini sürdüreceklerini kaydetti. 

Yeni anayasa ve yargı reformu başta olmak üzere yapılacak çalışmalarda, en geniş uzlaşma arayışı içinde ülkenin uzun zamandır beklediği adımları atacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Böylece özgürlük alanlarının daha da genişletileceği, herkesin birlik içinde farklılığını yaşamasının mümkün olacağı, çok daha yenilikçi ve rekabetçi bir toplumsal düzen de yerleşmiş olacak" dedi.

64. Hükümetin Programı

HABERE YORUM KAT