1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başar Kadumi, 3 Aydır Suriye'de Tutuklu
Başar Kadumi, 3 Aydır Suriyede Tutuklu

Başar Kadumi, 3 Aydır Suriye'de Tutuklu

Suriye'de tutuklu bulunan Filistinli gazeteci Beşar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, Başbakan Erdoğan ile görüştü.

24 Kasım 2012 Cumartesi 03:34A+A-

Suriye'de üç aydır kendisinden haber alınamayan gazeteci Fehmi Başhar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, Şam'a gidecek milletvekili heyetinde yer almak istediğini söyledi.

Arzu Kadumi, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kaddumi, içinde bulundukları durumu anlatmak için Başbakan Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduklarını ve oğlu Enes Kaddumi ile birlikte görüştüklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan'a 96 günlük süreci anlattığını ve Erdoğan'ın kendilerini sabırla dinleyerek, elinden geleni yapacağını açıkladığını ifade eden Kaddumi, “Başbakan'ın durumdan haberi var. Süreci anlattım, dinledi ve ellerinden geleni en kısa zamanda yapacaklarını söyledi” dedi.

BANA TEKLİF GELMEDİ

CHP Milletvekili Refik Eryılmaz'ın açıklamalarına ilişkin soru üzerine Kadumi, şunları söyledi: “Gerek muhaliflerden gerekse başka taraftan, 'Beşar Kadumi elimizde' veya ona ulaşmak için 'şu kadar para istiyoruz' gibi bir teklif bana hiçbir zaman gelmedi. Ancak Beşar'ın ailesi Kudüs'te yaşıyor. Kudüs'teki ailesine, 'şu kadar para verirseniz Beşar'ı getiririz' gibi teklifler oldu. Ayrıca El-Hurra kanalı aracılığıyla da bu şekilde teklifler oldu. Ancak bunlara hiçbir şekilde itibar edilmedi. Şu şekilde; aranan numara tekrar arandığında cevapsız kaldı.”

CHP'Lİ VEKİLE TEPKİ GÖSTERDİ

En son adını açıklamak istemediği bir aile dostlarına böyle bir telefonun ulaştığını ve ondan para isteğinde bulunulduğunu anlatan Kadumi, “Fakat arayanın kim olduğuna ilişkin hiçbir bilgi yok. Refik beyle konuşmamızı, bana sormadan bu şekilde basına açıklaması beni üzdü. Yani Suriye'den arandığını bile bilmiyorum. Araştırıyorum ama Refik beyin söylediği gibi bana hiçbir şekilde böyle bir teklif, böyle bir telefon ulaşmadı. Bunun düzeltilmesini istiyorum” diye konuştu.

Bu Kez Ümitliyim

Yeni Şafak'a da özel açıklama yapan Arzu Kadumi, milletvekillerinden oluşan bir ekibin ikinci kez eşini getirmek için Suriye'ye gitmeye hazırlanmasının kendisini ümitlendirdiğini söyledi.

Kendisini arayan CHP'li Refik Eryılmaz'ın Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na sunacakları teklife AK Partili vekillerin destek vermesi durumunda ikinci kez Suriye'ye gidebileceklerini ilettiğini ifade eden Arzu Kadumi, "Eşimi getirmek için Suriye'ye gidecek ekipte ben de yer almak istiyorum” dedi. (Yeni Şafak)

 

HABERE YORUM KAT