1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bartın'da Namaz, Kimlik ve Sorumluluklarımız Seminerleri…
Bartın'da Namaz, Kimlik ve Sorumluluklarımız Seminerleri…

Bartın'da Namaz, Kimlik ve Sorumluluklarımız Seminerleri…

Ensar Vakfı’nın “Namaz Bilinci” seminerleri devam ediyor.

03 Mart 2015 Salı 00:06A+A-

Ensar Vakfı’nın “Namaz Bilinci” seminerleri devam ediyor. Bu bağlamda Zehra Türkmen Bartın İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle buluşarak “namazın davranışlarımız üzerinde ki etkisini” konuştu. Sunumunda öğrencilere kısa filimler de izleten Türkmen programına son verirken öğrencilerden ayağa kalkmalarını rica edip hep bir ağızdan müslümanın gerçek andı olan En’am suresi 162. Ayeti kerimeyi okuttu.

Türkmen aynı günün akşamı Özgür-Der’de bayanlarla bir araya gelerek “Çalışan kadınlarla, ev hanımlarının sorumluluklarını” hatırlatan bir sunum yaptı. Konuyu özellikle Müminun Suresi 3. Ayet örnekliğinden kalkarak anlatan Türkmen “Onlar, 'tümüyle boş' şeylerden yüz çevirenlerdir.” düsturu gereği zamanı tüketen kadınlar olmamanın üzerinde durdu. İster ev hanımı ister çalışan hanım olsun önemli olanın hayata Müslümanca bakılması gerektiğini belirtti.  Günümüzde ev hanımı veya çalışan kadın tanımlarının Müslüman kimliğine uygun bir şekilde yeniden tanımlanması gerektiğini belirten Türkmen Nisa Suresi 137. Ayeti hatırlatarak şunları ifade etti:

“Bizim için önemli olan imanımızı yeniden sorgulamak.  İmanımızı yeniden yenilemek İmanımızı yenilersek zaten iç motivasyonumuzu da yenilemiş oluruz… Ben niçin yaşıyorum? Hayatın anlamı ne? Yaşadığım toplumda ifsad var, fıtrattan ve vahiyden kopma var. Ben ister ev hanımı ister çalışan kadın olayım bu toplumda çevremi ve çocuklarımı vahiyle nasıl buluşturabilirim. Bizim asıl sorumuz bu olmalı. Kaygımız ve çabamız bu doğrultuda olmalı.

Asıl özgürlük kapitalizmin bize telkin ettiği yaşama biçimi değil asıl olan özgürlük fıtratla ve vahiyle barışık olmaktır.

İlk defa erkek veya kadın fark etmez niçin yaşıyorum? Sorusunu sormak gerekir.  Yaptığım iş bir araç mı, amaç mı? Yani birinci hedef niçin yaşadığım sorusu.

İkincisi ise yaşama gayemizi fıkhettikten sonra bunu nasıl geliştirebilirim? Sorusu olmalıdır”

Türkmen daha sonra Ensar Vakfı Bartın Şubesinin yurdunda kalan üniversite öğrencileriyle ve bir söyleşi gerçekleştirdi. Pazar sabahı ise Özgür-Der üniversiteli gençleriyle dernek binasında kahvaltıda bir araya gelen Türkmen gençlerle İslami Şahsiyetin önemi üzerine konuşma yaptı. Samimi ortamda gerçekleşen sohbet karşılıklı soru cevap ve açılımlarla son buldu. 

bartin-20150302-01.jpg

bartin-20150302-02.jpg

bartin-20150302-03.jpg

bartin-20150302-04.jpg

HABERE YORUM KAT