1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bartın’da Mısır Katliamı Lanetlendi
Bartın’da Mısır Katliamı Lanetlendi

Bartın’da Mısır Katliamı Lanetlendi

Bartın'daki İslami Kuruluşlar Mısır'daki katliamı gerçekleştirdikleri eylemle protesto ettiler.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 17:03A+A-

Bartın’da ÖZGÜR-DER, Anadolu Gençlik Derneği, Saadet Partisi, İHH ve ES-DER’in  katılımlarıyla oluşturulan İslami Sivil Toplum Kuruluşları Mısır’daki katliamı lanetleyen basın açıklaması yaptılar. Arap Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Mısır’daki cani, zalim, batı işbirlikçisi, İsrail dostu darbecileri lanetleyen açıklamalar yapıldı ve ‘Müslümanlar Kardeştir, Darbeciler Kalleştir’, ’İslami Hareket Engellenemez’, ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’ şeklinde sloganlar atıldı.  Dünya insanlığına Mısır’da darbeci alçaklar tarafından planlanan ve bugünden itibaren saldırganca tutumlarla yoğunlaşacağı aşikar olan katliamlar karşısında teyakkuzda olmaları ve İslam Alemine olaylar karşısında tepkisiz kalmamaları çağrısı yapıldı. Bugün tüm dünyada Müslümanların katliamlara maruz kaldığı, İslam ümmetinin sahipsizliği ve sessizliği karşısında yeniden toparlanma, ümmet bilincine kavuşma , İslam birliği çatısı altında gücümüzü birleştirme vaktinin gelip çattığı vurguları  yapılarak; Arakan’da,Suriye’de,Doğu Türkistan’da, Çeçenya’da, Filistin’de, Mısır’da ve diğer tüm İslam diyarlarındaki  zalimler ve yandaşları lanetlendi. Okunan bildiride kısaca şunlar ifade edildi :

DARBELER VE KATLİAMLAR KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR !

Mısır'da geçtiğimiz yıl yapılan seçimler de halkın desteğiyle iş başına gelen Mursi silahlı güçlerin darbesiyle görevinden uzaklaştırılmıştır. Mısır halkı İslami değerler ve insan hakları adına bu darbeyi kabul etmemiştir.

Adeviyye Meydanı’nda sürdürülen eyleme ulusal güçlerin ve darbeci zihniyetin silahlı güçleri, masum, silahsız ve savunmasız Müslüman Mısır halkına silahlı saldırıda bulunmuştur. Bu saldırılar sonucunda 500 Müslüman şehit olmuş ve yaralı sayısı 7000lere ulaşmıştır. Bizler de “ZULÜM KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR” anlayışından yola çıkarak bu gün Mısırdaki zulmü haykırmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız.

Dün Filistin’de, Gazze’de, Arakan’da, DoğuTürkistan’da Irak’ta Suriye’de olan bizler bu günde Mısır halkının yanındayız.Silahlı Güçler İslam Coğrafyası'nda sürekli tekerrür eden bir oyunun, kuklası olmaktan kaçınmamıştır.İslam coğrafyasında yaşanılan zulüm ve kaos ortamı, gerilimler ve çatışmalar münferit birer olay olarak değerlendirilemez. İslam coğrafyasının birçok yerinde yaşanan bu zulüm ortamı Büyük İsrail Projesinin adım adım işletilmesidir. Irkçı emperyalizm demokrasi, özgürlük, insan hakları kavramlarının ardına gizlenerek İslam Coğrafyası’nı kan gölüne çevirmiştir. Her yerde öldürülen, zulme ve haksızlığa uğrayan Müslüman halklardır. Bizler burada birkez daha haykırıyoruz ki zalimlerin oyunu varsa en iyi oyun kuran ve en iyi oyunları bozan Cenab-ı Allah’tır.

Yeryüzünde kaba kuvveti değil, hakkı üstün tutan, temel insani değerleri teminat altına alan; işkence ve baskının her türlüsüne karşı çıkan, hak ve adalet nizamına her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.  Bu anlayışla İslam coğrafyasında ve dünyada yeniden tesis edilebilecek bir barış ortamı, hem İslam aleminin hem de bütün insanlığın nefes alacağı yegâne yoldur.Bundan dolayıdır ki, İslam coğrafyasındaki tüm Müslüman toplulukları ümmet olmanın şuuru ile hareket etmeye davet ediyoruz. İzzeti ve şerefi güç merkezlerinin yanında değil, Hakkın yolunda aramaya davet ediyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle yeryüzünde ki bütün zulümlerin son bulması için, İslam Birliği'nin acilen kurulması için, gücü olanın haklı değil, haklı olanın güçlü olduğu Yeni Bir Dünya Düzeninin kurulması için Rabbimize niyazda bulunmak üzere, ellerimizi semaya kaldırıyor ve yürekten amin diyeceğimiz duamıza geçiyoruz.Okunan bildirinin ardından A. Yasin’in ümmetin sessizliğini Allah’a  şikayet eden ve bu ataletten, gafletten kurtulmayı murad eden temennilerini içeren dua okundu.

bartin-20130814-01.jpg

bartin-20130814-02.jpg

bartin-20130814-03.jpg

bartin-20130814-04.jpg

bartin-20130814-05.jpg

 

HABERE YORUM KAT