1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bartın’da MEB Müdürü Yaşar Demir’i Hedef Alan Sol-Kemalistler ve Bakanlık Protesto Edildi
Bartın’da MEB Müdürü Yaşar Demir’i Hedef Alan Sol-Kemalistler ve Bakanlık Protesto Edildi

Bartın’da MEB Müdürü Yaşar Demir’i Hedef Alan Sol-Kemalistler ve Bakanlık Protesto Edildi

Bartın Milli Eğitim Müdürüne Sol-Kemalist çevreler, sendikalar ve CHP’nin kışkırtmasıyla MEB tarafından soruşturma açıldı.

31 Mart 2018 Cumartesi 12:49A+A-

MEB, Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “18 Mart Şehitleri Anma Günü” programına uymayarak programda düzeltme yaptığı ve “Atatürk’ün posteriyle donatılması” hükmünü yok saydığı iddiası ile Sol-Kemalist çevreler ve CHP’nin protestolarına maruz kalan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir hakkında skandala imza attı. Sol-Kemalist cenahın kışkırtmalarına boyun eğen TRT ve MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Yaşar Demir hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Sol-Kemalistlerin tahrikine ve MEB’in skandal kararına tepki gösteren Bartın Sivil İrade Platformu da MEB Müdürü Yaşar Demir’i destekleyen açıklamalarda bulundu.

*

SOL-KEMALİSTLERİN YAŞAR DEMİR ALEYHİNE KIŞKIRTICI EYLEMİ:

Milli Eğitim Müdürü protesto edildi – Bartin.info

BARTIN'da, CHP, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'i protesto etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü programını hazırlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü, kentte bulunan diğer müdürlüklere yapılacak işlemlere ilişkin resmi yazı gönderdi. Yazıda, '18 Mart 2018 Pazar günü saat 07.00'den itibaren resmi daire, askeri birlik, kurum ve karargâhlar Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, Bayrakların temiz, ütülü Bayrak Kanunu ve Tüzüğüne uygun olması sağlanacaktır' ifadelerine yer verdi. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'in ise bu yazıya istinaden tüm okul ve kurum müdürlüklerine gönderdiği yazıda, kurumların ve okulların 'Atatürk'ün posteriyle donatılması' hükmünü yok saydığı belirlendi. Bugün, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde CHP, ÖDP, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Halkevleri, Bartın Eğitim ve Kültür Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle toplanarak, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'i protesto ederken, "Türkiye laiktir laik kalacak", "'Müdür istifa" diye sloganlar attı. CHP İl Başkan Yardımcısı Sabri Aktaş yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:

"Bartın'a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı ilk günden itibaren sözlerinden ve uygulamalarından da anlaşılacağı üzere laik, çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışından yoksun bir kişi olan Yaşar Demir, her gün yeni bir marifetiyle karşımıza çıkmaktadır. Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı tutumu kamuoyunca bilinen bu kişi, artık okullarımızda çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize karşı açık bir tehdit oluşturmaktadır. Sözleri ve yaptıklarıyla halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk edecek davranışlardan çekinmeyen bu kişi hakkında daha önceki görev yerlerinde yaptığı usulsüzlükler nedeniyle 'idarecilik yapamaz' kararı bulunmaktadır.

Bütün bunlara rağmen, halen Bartın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdürmekte olan bu şahıs, idareciye yakışmayan tüm marifetleriyle Milli Mücadelemizin ve Kurtuluş Savaşımızın Önderi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aklınca önemsiz hale getireceğini, milletin gönlünden sileceğini zannediyor. Bu sözde müdürün yaptığı saldırılar, Atatürk'ün şahsına olduğu kadar fikirlerine yönelik eylemlerdir. Siyasi iktidarın bu tür eylemlere gerekli inceleme, araştırma, soruşturma ve tepkiyi göstermemesi de bu tür eylemleri gerçekleştirenleri cesaretlendirmektedir. Biz, Bartınlılar olarak bu kişinin artık şehrimizde görev yapmasını, geleceğimiz olan çocuklarımızın daha fazla karanlığın içine itmesini istemiyoruz."

*

MEB BAKANI İSMET YILMAZ’IN AÇIKLAMASI

Bakan Yılmaz: Soruştuma açtık, gereği yapılacak / Ogretmenlericin.com

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; Bartın İl Milli Eğitim Müdürüne soruşturma açtık, gereği yapılacak.

İsmet Yılmaz; Bartın İl Milli Eğitim Müdürüne soruşturma açtık, gereği yapılacak Son günlerde MEB personel camiasına Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ile ilgili tartışma yaratacak haberler yer alırken, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu tartışmalı hususla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yılmaz İl Müdürü hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü programına uymayarak programda düzeltme yaptığı ve “Atatürk’ün posteriyle donatılması” hükmünü yok saydığı iddiası ile protestolara maruz kalan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklama yaptı.

TOPLUMUN ORTAK DEĞERLERİ ÖNEMLİDİR

TRT Haber’de bir programa 29.03.2018 tarihinde konuk olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Bartın’da yaşanan tartışma yaratan konu hakkında da açıklamalarda bulundu. Program sunucusu tarafından son dönemde tartışmaların odağına gelen hususların kendisine hatırlatılması üzerine açıklama yapan Bakan Yılmaz Bartın İl Milli Eğitim Müdürü, Artuklu Üniversitesi Rektörü ile ilgili durumlar için değerlendirmede bulundu. “Toplumun ortak değerlerini ne birbiri ile çatıştırırız ne de birbirleri ile yarıştırırız” ifadesini kullanan Milli Eğitim Bakanı, hepsi bizim değerimizdir yerli yerindedir dedi.

MEB’DE SİYASETİ BEN YAPARIM

MEB personellerinin siyaset yapamayacağını belirten Bakan Yılmaz, bu bakanlıkta kimse siyaset yapamaz dedi. Bakanlıkta birilerinin siyaset yapma durumu varsa ayrılır gider siyasete girer açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanı, MEB’de eğer siyaset yapacak birisi varsa o da benim dedi. Kurulmuş hükümetin temsilcisi olarak siyaset yapacak kişinin kendisi olduğunu belirten Bakan İsmet Yılmaz benim dışımda kimsenin siyaset yapma hakkı yoktur onlardan da böyle bir talepte bulunmam dedi.

HERKESİ KUCAKLAYACAKLAR

İl Milli Eğitim Müdürleri başta olmak üzere tüm yöneticileri kasteden Bakan Yılmaz, evlatları kucaklayacaklar kimseyi ötekileştirmeyecekler ifadesini kullandı. “81 milyona hizmet götürüp 81 milyonu kucaklıyoruz” politikalarının olduğunun altını çizen Milli Eğitim Bakanı, bizim yaptığımız gibi öğretmenler ve tüm eğitim çalışanlarının da herkesi kucaklaması gerektiğini vurguladı.

SORUŞTURMA BAŞLATTIK, GEREKENİ YAPACAĞIM

Sunucunun Bartın konusunun son günlerde çok spesifik bir durum aldığının hatırlatması üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı, “Bartın İl Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma açtık, soruşturmanın neticesini bekliyoruz, soruşturmanın gereği yapılacak, toplumun tamamını kucaklamayan kişilerin bizimle eğitim yolunda yürümeleri mümkün değildir” dedi.

*

İSLAMİ KURULUŞLARIN YAŞAR DEMİR’E DESTEK AÇIKLAMASI

35 STK'dan Milli Eğitim Müdürüne Destek / DHA

BARTIN'da, aralarında sendika ve derneklerin olduğu 35 sivil toplum örgütü İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'e destek açıklaması yaptı.

BARTIN'da, aralarında sendika ve derneklerin olduğu 35 sivil toplum örgütü İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'e destek açıklaması yaptı.

Bugün, Eski Belediye Binası önünde bir araya gelen aralarında eğitim sendikaları dernek ve veli derneklerinin de bulunduğu 35 sivil toplum kuruluşundan oluşan Bartın Sivil İdare Platformu basın açıklaması yaparak, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’e destek verdi. Basın açıklaması sırasında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bartın Sivil İrade Platformu adına açıklamadan bulunun Aydın Kuloğlu, “Normali anormal, anormali normal gibi gösterme hokkabazlığının en güzel örneklerinin sergilendiği günümüzde, anlaşılan o ki gazete manşetleriyle toplumu dizayn etme alışkanlığı malum kesimlerde zaman zaman depreşmektedir. Halkın inanç ve değerleriyle savaşmayı görev bilen bu jakoben anlayış, kendi fikirlerini mutlak doğru  kabul edip bunun dışındaki her düşünceyi yalan yanlış haber ve iddialarla suçlamakta hatta peşinen mahkum etmektedir. Mahkum edilmek istenen kişi, çevre ya da anlayışlar; eğer elde delil yoksa klasik “kes-yapıştır-kopyala, olmazsa uydur” yöntemiyle topa tutulmakta ardından da yargısız infaza uğratılmaktadır.

Şıracının şahidi bozacı misali önce karanlık bir mahfilde asılsız bir iddia ya da çarpıtılmış bir ifade ortaya atılmakta ardından koronun diğer üyeleri tarafından bu iddia mutlak doğruymuş gibi köpürtülmekte en son da infaz çetesinin kalemşör ve ekran kabadayıları tarafından bu söylem kitleselleştirilerek itibar suikastı tamamlanmaktadır. Biz bu taktiklere yabancı değiliz. 12 Eylül darbesinin, 28 Şubatın, Gezi olaylarının, 17-25 Aralık’ın ve en son da 115 Temmuz’un nasıl kotarıldığını, hangi manipülasyonlarla, hangi algı operasyonlarıyla paketlenip önümüze konduğunu çok iyi biliyoruz artık. O nedenle siz bundan sonra halkımız nazarında para etmeyecek defolu ürünlerinizi satacak başka pazarlar bulun kendinize.

En son Zeytin Dalı Harekatında ve yakın geçmişte Gezi olaylarında bu kesimlerin, gerçeği ters yüz etmekte ne kadar mahir olduklarını bir kez daha gördük. Ancak birbirinin kötü kopyası olan desiselerine artık halkımız gibi bizler de itibar etmiyor, kendilerine sonu yalancı çobana çıkacak bu yoldan bir an önce dönmeyi salık veriyoruz. İmam Hatip okullarındaki öğrencilerin başörtüsü kullanması kadar doğal bir durum yokken bunu dile getirmenin sanki anormal bir durummuş gibi lanse edilmesi, modern Firavunların sihirbazları aracılığıyla başvurdukları hokkabazlıktan başka bir şey değildir.

Bizler, gazete manşetleri ve televizyon haberciliği ile toplum mühendisliği yapan zihniyeti 28 Şubat’tan çok iyi hatırlıyoruz. Yalan, iftira ve çarpıtma üzerinden toplumun değerlerine, kültürüne ve inancına karşı savaş yürütme ve bu yolla toplumu sindirme tavrı, darbe kalıntısı değilse darbe heveslisi bir tutumun göstergesidir. Halkımız bu tutum sahiplerine 15 Temmuz’da en güzel cevabı vermiş, eski Türkiye’nin geride kaldığını somut bir biçimde göstermiştir.

Toplumun gündemini de enerjisini de bu tür gereksiz tartışmalarla meşgul etmenin insanımıza hiçbir fayda sağlamayacağını beyan ediyor, fıtrattan kaynaklanan ortak değerlerimizi önceleyerek birlikte, kardeşçe bir gelecek hayaliyle saygılarımızı sunuyoruz.”dedi.

Basın açıklamasının ardından platform üyeleri alkışlar eşliğinde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum