1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Barışa Işık Olmak İçin Mum Yaktılar
Barışa Işık Olmak İçin Mum Yaktılar

Barışa Işık Olmak İçin Mum Yaktılar

Filistinli çocuklar, Dünya Barış Günü'nde barışa ışık tutmak için mum yaktı.

22 Eylül 2014 Pazartesi 16:02A+A-

Yıllardır İsrail'in ablukası altında hayat mücadelesi veren Gazzeli çocuklar, barışa ışık tutmak için mum yaktı.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 26 Ağustos'ta sona eren saldırılarının ardından yaralarını sarmaya çalışan Gazze'deki çocuklar Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, "barış içinde yaşam" mesajı verdi.

Çatışmalardan uzak bir hayat sürmek istediklerini belirten çocuklar, savaşın karanlığını silmek ve barışa ışık tutmak için mum yaktı. Ablukanın ve yıkımın getirdiği zorlukları aşmak isteyen çocuklar, yaşadıkları coğrafyada barışın hakim olmasını talep etti.

Etkinliği düzenleyen Uluslararası Barış ve Arkadaşlık Kurumu üyesi Reyta Iyd, yaptığı açıklamada, "Çocuklar, barışın ışığını hakim kılmak için mum yaktı. İsrail'in saldırıları ardından psikolojik travmalar yaşayan çocuklar, rahat, huzurlu ve barış içinde bir yaşam istiyor" dedi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmişti.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum