1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Barış Barış Demekle İnsan Barış Yanlısı Olmaz"
"Barış Barış Demekle İnsan Barış Yanlısı Olmaz"

"Barış Barış Demekle İnsan Barış Yanlısı Olmaz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Barış barış demekle insan barış yanlısı olmaz. Barış için öncelikle her türlü terörü lanetlemek, her türlü terörün karşısında durmak gerekiyor" dedi.

13 Ekim 2015 Salı 13:17A+A-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakanı Işık, Ankara'daki saldırıya ilişkin muhalefetin tavrını değerlendirirken, "Olayın etkisini büyütmeye çalışan, adeta terör örgütleri ve bu işi yapanlarla aynı çizgiye düşen yaklaşımda oldular. Toplumsal tepkiyi mevcut hükümete yöneltmeye çalışan bir tavır gördük. Bunlar son derece yanlış, ülkeye yakışmayan, insanlarımızın hemen hemen tamamının tasvip etmediği tavırlar" dedi.

Işık, vatandaşın ortaya koyduğu tavrın, siyaset kurumunun ortaya koyduğu tavırdan daha dengeli, daha yapıcı, daha birlik ve beraberliğe yönelik bir tavır olduğunu söyledi.

"Barış barış demekle insan barış yanlısı olmaz"

Bakanı Işık, "Bal bal demekle ağız tatlanmaz, barış barış demekle de insan barış yanlısı olmaz. Barış için irade gerekiyor. Öncelikle barış için her türlü terörü lanetlemek, her türlü terörün karşısında durmak, her türlü teröre karşı demokratik yollarla mücadele etmek gerekiyor. Bunu yapmayanların barıştan söz etme hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT