1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Bank Asya'nın Satış Süresi Yeniden Uzatıldı
Bank Asya'nın Satış Süresi Yeniden Uzatıldı

Bank Asya'nın Satış Süresi Yeniden Uzatıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Bank Asya için satış süresini ikinci kez uzattı.

24 Haziran 2016 Cuma 11:54A+A-

TMSF'den yapılan açıklamada, ihale takviminin "ön yeterlilik başvurusunda bulunan 2 katılımcıdan 1’inin ön yeterlilik şartlarını sağlamış olması ve şartları sağlayan 1 sıra no’lu katılımcının bankaya ilişkin finansal ve hukuki incelemelerini son teklif verme süresine kadar gerçekleştiremeyeceği gerekçesiyle ilave süre talep etmesi nedenleriyle" 14 Temmuz'a uzatıldığı belirtildi.

Açıklama sonrası Yakın İzleme Pazarı'ndan işlem gören şirketin hisseleri yüzde 14 düşerek 30 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Daha önce de süre 10 Haziran'dan 17 Haziran'a uzatılmıştı. Sabah gazetesi Suudi Arabistan'dan bir bankanın evrak hazırlama sürecinin devam ettiği gerekçesiyle ek süre talep ettiği, son tarihin bu nedenle ertelendiğini söylemişti.

Sabah'ın haberinde TMSF yetkilileri, Suudi yatırımcının adını açıklamasa da kulislerde 4 bankanın adının geçtiğini belirtmişti. Bunlar arasında Al-Rajhi Bank, Bank AlJazira, Al Bilad Bank ve Alnima Bank bulunuyor. Al Rajhi Bank, 80 milyar dolar toplam aktifi ile en büyük İslami bankalardan biri. 9 bin 600 çalışanı var. Bank AlJazira'nin (BAJ) toplam aktifleri 17 milyar 518 milyon dolar. Al Bilad Bank, kamu bankası statüsünde. Merkezi Riyad'da bulunan bankanın sermayesi 1.6 milyar dolar. Alinma Bank da İslami bankacılığın tüm alanlarında hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT