1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz Planlayıcıları; 28 Şubat'ın da Planlayıcısı
Balyoz Planlayıcıları; 28 Şubatın da Planlayıcısı

Balyoz Planlayıcıları; 28 Şubat'ın da Planlayıcısı

Balyoz davasının sanıkları emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Korgeneral Engin Alan'ın 28 Şubat postmodern darbesinin mimarları arasında yer aldığı belirlendi.

16 Nisan 2012 Pazartesi 19:04A+A-

Haber: Metin Arslan, İzzettin Çiçek

28 Şubat soruşturmasını yürüten özel yetkili savcıların tutuklanan zanlılara sorduğu sorular ilginç bir ayrıntı ortaya çıkardı.

Balyoz davasının sanıkları emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Korgeneral Engin Alan'ın 28 Şubat postmodern darbesinin mimarları arasında yer aldığı belirlendi. Savcıların ulaştığı ve Batı Çalışma Grubu Teşkilat Yapısı'nı gösteren orijinal şemada Balyoz davasının sanığı o dönem Genelkurmay Harekat Başkanı olan Korgeneral Çetin Doğan'ın imzası bulunuyor. Şemaya göre BÇG başkanı Genelkurmay Harekât Başkanı (Çetin Doğan), koordinatörü İçgüvenlik Harekât Dairesi Başkanı. BÇG ise Genelkurmay 2. Başkanı (Çevik Bir'e)'na bağlı. Bu şemadan yola çıkan savcılar zanlılara, "Çevik Bir, Çetin Doğan, Kenan Deniz, Fevzi Türkeri, Erol Özkasnak, İdris Koralp'le birlikte görev yaptınız mı?" sorusunu yöneltti. Ayrıca Genelkurmay'ın soruşturmayı yürüten savcıların talebi üzerine 28 Şubat'la ilgili bilgi ve belgeleri savcılığa gönderdiği, bu belgeler arasında Çevik Bir imzalı 2 sayfalık BÇG konulu belgenin yer aldığı öğrenildi. Genelkurmay'ın savcılığa gönderdiği belgeler arasında Çetin Doğan imzalı 'Batı Teşkilat Grubu Teşkilat Yapısı' da dikkat çekti.

Savcılar, sorgu sırasında 10 Nisan 1997 tarihli Batı Çalışma konulu belgenin EK-A'sında bulunan Batı Teşkilat Grubu Teşkilat Yapısı'na ilişkin belgeyi de gündeme getirdi. Bu kapsamda zanlılara şu soru yöneltildi: "Genelkurmay Başkanlığı tarafından Başsavcılığımıza gönderilen BÇG konulu belgenin EK A'sı olan BÇG Teşkilat Yapısı'nı gösteren şemanın altında Çetin Doğan Korgeneral Harekat Başkanı'nın imzası bulunan belgeye göre, BÇG Başkanı'nın Gnkur Harekat Başkanı, Koordinatörün ise İçgüvenlik Harekat Dairesi Başkanı olduğu, BÇG'nin Gnkur 2. Başkanı'na bağlı olduğu anlaşılmaktadır. Bu teşkilat yapısı hakkında bildiklerinizi anlatınız."

ZAMAN 

HABERE YORUM KAT