1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Balyoz Hakimi Kemalistlerin Medya Kampanyası Neticesinde Tekrar Tutuklandı!
Balyoz Hakimi Kemalistlerin Medya Kampanyası Neticesinde Tekrar Tutuklandı!

Balyoz Hakimi Kemalistlerin Medya Kampanyası Neticesinde Tekrar Tutuklandı!

Balyoz davasının hakimi Ömer Diken hakkında dün verilen tahliye kararı başta Ergenekon ve Balyoz davası sanıkları ve yakınlarının yoğun tepki kampanyasına dönüşmüştü. Tahliye edilen hakim hakkında tutuklama kararı gecikmedi!

13 Temmuz 2018 Cuma 10:31A+A-

Tahliye edilen tutuklu eski hakim Ömer Diken hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutukluluk halinin devamına karar verildi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturması kapsamında eski hakim Ömer Diken hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir’de tutuklu yargılanıyordu. ‘Balyoz darbe planı davası’ hakimi İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Ömer Diken hakkında yaklaşık 2 yıllık tutukluluğunun ardından dün tahliye kararı verilmişti.

İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dünkü duruşmasında savcı tutuklu hakim Diken’in, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak, tahliye edilmesi yönünde mütalaa vermiş, mahkeme heyeti de bu yönde karar vermişti.

Tahliye kararı bilhassa Ergenekon ve Balyoz davası sanıkları ve yakınları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. TSK’yı bitirme operasyonunun başaktörlerinden biri olmakla suçlanan Ömer Diken’in tahliye edilmesi kararına karşı bu çevreler medyada büyük bir kampanya başlattılar. Savcılığın karara itiraz etmesi gerektiğine yönelik yayınlar yaptılar.  

Ve akşama doğru istenilen oldu. Tahliye kararına İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazı değerlendiren 17’nci Ağır Ceza Mahkemesince Ömer Diken’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum