1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 'Bakışları Beğenilmeyen' İki Müslüman Kadın Uçaktan İndirildi
'Bakışları Beğenilmeyen' İki Müslüman Kadın Uçaktan İndirildi

'Bakışları Beğenilmeyen' İki Müslüman Kadın Uçaktan İndirildi

ABD'nin Boston kentinde, hostesin "bakışlarını beğenmediği" iki Müslüman kadın uçaktan indirildi.

10 Mart 2016 Perşembe 02:24A+A-

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, Wired dergisinin eski editörü Mark Frauenfelder, kadınların polis eşliğinde uçaktan indirilme görüntülerini YouTube'a koydu.

Frauenfelder, görüntülerin altına hostesin başka bir hostese "Müslüman kadınların kendisine bakışından hoşlanmadığını" duyduğunu yazdı.

Gazeteye göre, olay sırasında Boston-Los Angeles seferini yapmaya hazırlanan JetBlue havayolları uçağı pistte ilerliyordu.

JetBlue yetkilileri ise Daily Mail gazetesine yaptıkları açıklamada, kadınlardan birinin hosteslerin güvenlik kurallarıyla ilgili sunumunu cep telefonuyla kaydettiğini söyledi.

Açıklamada, şirketin her yıl "sorunsuz bir şekilde" 35 milyon yolcu taşıdığı belirtilerek şöyle denildi:

"Uçuş ekibimizin ana önceliği uçuşların emniyetli ve güvenlikli bir şekilde yapılabilmesini sağlamaktır. Önlem olarak, onlardan uçuş prosedürleri ya da uçağın fotoğraflarını çeken ya da videoya alan kişileri rapor etmeleri istenmektedir. Eğer bir kabin görevlisi, herhangi bir yolcunun güvenlik prosedürünü kayda aldığına inanıyorsa bunu rapor edebilir. Bu örnekte uçuş görevlilerimiz, güvenlik kurallarına uygun hareket etmişlerdir" dedi.

BBC

HABERE YORUM KAT