1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn’de Göstermelik Seçimler
Bahreyn’de Göstermelik Seçimler

Bahreyn’de Göstermelik Seçimler

Muhalefetin boykot ettiği seçimlerle Bahreyn’de yeni bir sayfa açılması pek mümkün görünmüyor.

24 Kasım 2014 Pazartesi 20:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Bahreyn’de 40 kişilik Meclis üyelerini belirlemek için 22 Kasım Cumartesi günü yapılan seçimler protestolara sahne oldu ve gündem seçim sonuçlarından ziyade katılım oranları üzerine yoğunlaştı. 

Hükümet kaynakları seçimlere katılım oranının % 51,5 olarak gerçekleştiğini iddia ederken, muhalefet katılım oranının % 30’da kaldığını ileri sürmekte.

Şiileri temsil eden muhalif el-Vifak Partisinin partisinin boykot ettiği seçimlere katılan toplam 266 adayın tamamına yakını Sünni isimler.

350 bin Bahreynli oy kullanma hakkına sahip.

Katılım oranının % 51,5 şeklinde gerçekleştiğini açıklayan iktidar Şii militanların oy kullanacak olanları korkutup engellediği iddiasında bulunurken, buna karşın seçimleri bir oyun olarak tanımlayan ve katılım oranının % 30’u geçmediğini söyleyen muhalefet ise iktidarı halkı oy kullanmaya zorlamakla itham etmekte.

2011’de Arap Baharının başlamasıyla büyük protesto eylemlerine sahne olan Bahreyn’de bugüne dek çıkan olaylarda 89 kişi öldü.

Bu süreçte Meclis’te 17 sandalyeyle en büyük grubu oluşturan el-Vifak adlı Şii muhalif parti Meclise tam yasama yetkisi verilmesi talebinin karşılanmaması üzerine Meclisten çekilmişti.  

Seçimleri de boykot eden el-Vifak Partisinin lideri Şeyh Ali Selman iktidardaki el-Halife ailesini tekelci bir yönetim arzulamakla suçlamıştı. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT