1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bahreyn-Suriye ve İkiyüzlülük
Bahreyn-Suriye ve İkiyüzlülük

Bahreyn-Suriye ve İkiyüzlülük

Suriye’yi mezbahaya çeviren Esed tağutuna karşı silaha başvurmayı mahkum edenler, Ayetullah Kasım’ın vatandaşlıktan çıkarılması karşısında Bahreyn rejimine karşı silahlı mücadeleyi savunuyorlar!

23 Haziran 2016 Perşembe 15:05A+A-

Kasım Süleymani’nin Kırmızı Çizgisi

Rıdvan Kaya / Haksöz-Haber

Arap Baharı olarak tesmiye olunan süreçte yoğun protesto eylemlerine sahne olan ülkelerden biri olan Bahreyn, yönetimin aldığı yeni bir kararla yeniden hareketlenmiş görünüyor. Kısa bir süre önce Şii muhalefetin en büyük örgütü olan El-Vifak Partisini yasaklayan El-Halife rejimi aldığı yeni bir kararla Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkardı. Halen kendisine verilen 9 yıllık hapis cezasını çekmekte olan El-Vifak Partisinin lideri Şeyh Ali Selman’ın ardından, Şii muhalefetin önde gelen isimlerinden Ayetullah Kasım’ın hakkında alınan bu kararla etkisiz hale getirilmeye çalışılması gerek Bahreyn içinde, gerekse de bölgede ciddi tepkilere konu oldu.

Beklendiği üzere en yoğun ve sert tepkiler İran’dan geldi. Toplam alanı 800 km² yi, toplam nüfusu 1,5 milyonu bulmayan bu küçük ada devletinde yaşananları tam 5 yıldır adeta dünyanın şahit olduğu en korkunç zulümler ve Bahreyn yönetimini de yeryüzünün gördüğü en büyük diktatörlük olarak lanse etmeye çalışan İran, El-Halife rejimine ateş püskürüyor.

Yazının Devamı >>>