1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli'den Erken Seçim Çağrısı
Bahçeli'den Erken Seçim Çağrısı

Bahçeli'den Erken Seçim Çağrısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için Ağustos ayını işaret etti.

17 Nisan 2018 Salı 11:44A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamalar sırasında Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılmasını önerdi.

MHP'nin tercih hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacağına işaret eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının akabinde MHP takdir ve tercih hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacaktır. Bu işi daha fazla uzatmaya gerek yoktur. Kaosa oynayanların oyununu bozmak şarttır. 'Seçim var mı yok mu, erken mi olacak zamanında mı yapılacak?' anlaşmazlık ve çekişmelerine son verilmesinin vakti gelmiştir."

Seçimlerin olası tarihine ilişkin görüşlerini de açıklayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili genel seçiminde Türkiye düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantıklı, en akılcı, en demokratik yoldur."

- Hükümetten yanıt

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bahçeli'nin erken seçim açıklamasının sürpriz olup olmadığı sorusuna, "Ben de sizinle birlikte öğrendim. Konu, partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve bir açıklama yapılır" dedi.

- CHP: "Hodri Meydan"

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, erken seçim çağrısına ilişkin olarak: "Hodri meydan diyoruz. Biz her zaman hazırız. Türk Milleti gereken cevabı verecektir. Koalisyonun büyük ortağı AK Parti'nin ne diyeceğini merakla bekliyoruz" dedi.

Ayrıca "Biz her zaman hazırız. Türkiye'nin sorunlarını çözecek tek yer millet iradesidir" diyen Tezcan, sözlerinin devamında şunları söyledi: "Türkiye'nin hem içerde hem dışarda iflas etmiş bir iktidar vardır, ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar kapıya dayanmıştır, kurun ateşi düşmüyor, Türkiye hem içerde hem dışarda yalnızlaşan bir sürece girmiş, 16 milyon yoksulu olan ülke. Konuşuruz tarihi, 26 ağustos da olabilir, bir hafta önce de olur sonra da olur. Sandık çağrısına biz evet diyoruz, yalnız millet çözecektir."

Tezcan ek olarak "Yalnız şunu da millete anlatmak zorundalar. Bugüne kadar ülkeyi tek adam koalisyonuyla bu noktaya taşıyanlar, bu kararı alırken istişare ettiler mi etmediler mi bilmiyoruz? Bunu da aynı şekilde ortak karar olarak paylaşabilirlerdi, paylaşmadılar. Biz de merakla büyük ortağın, büyük aktörün Erdoğan'ın ne diyeceğini merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AA -  Gazeteler

HABERE YORUM KAT

3 Yorum