1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bahçeli, Tunceli'de “1938 İsyancıları Teröristtir!” Dedi
Bahçeli, Tunceli'de “1938 İsyancıları Teröristtir!” Dedi

Bahçeli, Tunceli'de “1938 İsyancıları Teröristtir!” Dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tartışmalı Tunceli ziyaretinde 1938 olayları için "İsyan, isyancı ve terörist" ifadelerini kullandı.

28 Kasım 2014 Cuma 11:43A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Elazığ üzerinden Tunceli'ye gitti. Bahçeli, beraberindeki MHP'li bir kafileyle Tunceli'ye ulaştı. Bahçeli, valilik ziyaretinden sonra Tunceli Valiliği önünde açıklamalarda bulundu.

Tunceli ziyaretini protesto etmek isteyenlerin valiliğe yürümek istemesine polis izin vermezken; Bahçeli valilik önünde açıklama yaptı.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

"İŞTE TUNCELİ'DEYİM"

Sayın Davutoğlu, şahsıma meydan okumuştur. Şahsım ve cesaretimi sınamıştır. "Buyrun gidin bu söylediklerinizi Tunceli'de söyleyiniz" diyerek denge ve kontrolünü kaybetmişti.

İşte Tunceli'deyim. İşte Türk milletinin karşısındayım. Bizim vatan toprağında gitmediğimiz yer yoktur. Çünkü biz Türkiye'yiz, hepimiz büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız. Biz Türk vatanının her yöresinde ülkülerimizi anlatıyor, yolumuza devam ediyoruz.

“1938 İSYANCILARI TERÖRİSTTİR”

1938'de Tunceli'de baş gösteren olaylar bir isyandır, bu isyana katılanlar da isyancı ve devrin teröristleridir.

İsyankarlardan özür dilemenin erdem olduğunu düşünen Davutoğlu, istifa edecek midir? 

Davutoğlu'na söylüyorum ki "devlet diz çökmez", "devlet el de etek de öpmez" ...

***

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Bahçeli, "Acılarımız ortaktır. Elazığ neyse Tunceli odur. Ankara neyse Hakkari odur. Eğer yanlışa suskun kalırsak 16. yy.'da Türkçe yazan Pir Sultan Abdal'a ne diyeceğiz" dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli, 12 İmam ve Hz. Ali'nin ortak değerler olduğunu belirterek sahip çıktıklarını belirten, Bahçeli, "Türkiye'yi yaşatalım payidar kılalım" şeklinde konuştuğu konuşmasını "Ne mutlu Türküm diyene" sözleriyle tamamladı. MHP Lideri, Valilik önündeki konuşması sırasında, "Devletin başına Devlet gelecek" sloganı atan partilileri, "Sakin olun" diyerek uyardı.

Bu arada Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Yaklaşık 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinlerin kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Kentte alınan önlemlerle ilgili bilgi almak isteyen basın mensupları, dün gün boyu Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'e ulaşamadı. Sürekli Ankara ile temasta oldukları bilgisi edinilen Vali Kaymak ve Emniyet Müdürü Şen'le görüşmek isteyen basın mensuplarına görevliler sürekli 'toplantıda' yanıtını verdi.

“Keşke Tuncelilerle Kucaklaşma Cesareti Gösterseydi!”

Bu arada Ahmet Davutoğlu, “Bahçeli keşke gittiğinde mekan ziyareti yerine Tuncelililerle kucaklaşma cesaretini gösterseydi.” diyerek Bahçeli'ye anında cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum