1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bağış, Milli Güvenlik Derslerini Eleştirdi
Bağış, Milli Güvenlik Derslerini Eleştirdi

Bağış, Milli Güvenlik Derslerini Eleştirdi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, liselerde verilen Milli Güvenlik derslerini eleştirdi ve israf olarak niteledi.

17 Ekim 2011 Pazartesi 14:23A+A-

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış’tan da sivilleşme yolunda bir öneri geldi. Bağış, Milli Güvenlik derslerine subay yerine tarihçilerin girmesini istedi.

Bağış, “Subayların işini gücünü bırakarak, üniformaları ile liselerimize gelip o dersi vermesini gerçekten bir israf olarak görüyorum” dedi. AB'nin yayınladığı İlerleme Raporu’nu da yorumlayan Bağış, “İlerleme Raporu, ayet-i kerime değildir, kutsal bir metin hiç değildir” ifadesini kullandı.

AB Bakanı Bağış Twitter’den yazdığı mesajda “Milli Güvenlik derslerini sivil öğretmenlerimizin vermesi gerektiğine katılıyorum. Bugünkü uygulamamızın AB’de örneği yok. İzahı da çok zor” dedi.

18.Milli Eğitim Şurası’nda Milli Güvenlik Bilgisi derslerine askerlerin yerine tarih öğretmenlerinin girmesine yönelik karar alınmıştı. Milli Güvenlik derslerine tarih öğretmenlerini girmesi halinde binlerce tarih öğretmenine de istihdam kapısı açılmış olacak.

AB Bakanı Bağış, atanamayan öğretmenlere yönelik de “Atamaları soran öğretmen kardeşlerim, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer kapsamlı reformlar yapacaktır. Çare bulur. Az daha sabır lütfen” dedi.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum