1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE'nin Islah Partisi Rahatsızlığı!
BAE'nin Islah Partisi Rahatsızlığı!

BAE'nin Islah Partisi Rahatsızlığı!

BAE, Yemen Islah Partisi'ni Arap Koalisyonu'nun halk direnişine sağlamış olduğu askerî ekipmanların büyük bir kısmına el koymakla suçladı.

07 Nisan 2016 Perşembe 07:01A+A-

Haksöz Haber

Birleşik Arap Emirlikleri, Müslüman Kardeşler’in Yemen kolu olan Yemen Islah Partisi’ni Arap Koalisyonu’nun 26 Mart’tan bu yana halk direnişine sağlamış olduğu askerî ekipmanların %75’ine el koymakla suçladı.

Mısır al-Arabiya haber sitesine konuşan ismini vermek istemeyen BAE’li bir yetkili Abu Dabi’deki BAE yönetiminin Yemen’deki resmî hükümeti Islah Partisi mensuplarının verilen silahları ele geçirdiği hususunda bilgilendirdiğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri ayrıca Marib valisi Sultan Arada ve bölgedeki halk direniş güçlerinin lideri olan Islah mensubu Mansur el-Hak’ın görevden alınmasını istemişti.

Mısır al-Arabiya’ya konuşan yetkili, BAE’nin Suudi Arabistan’ın Taiz eyaletindeki halk direnişine destek olunması talebini de bölgedeki savaşçıların başında Islah Parti’li kabile lideri Hammud Miklafi’nin olmasını gerekçe göstererek reddettiğini belirtti.

Kaynak: Middle East Monitor

HABERE YORUM KAT