1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE'den Suudi Arabistan'a 'İhvan' Desteği
BAE'den Suudi Arabistan'a 'İhvan' Desteği

BAE'den Suudi Arabistan'a 'İhvan' Desteği

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan'a terör örgütü listesine alınan İhvan ve diğer gruplarla mücadelede destek vereceğini ve yanında olacağını açıkladı.

09 Mart 2014 Pazar 12:01A+A-

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan'ın Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) ve birçok grubu terör örgütü listesine almasını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

BAE İçişleri Bakanlığının resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, tüm ülkelere, fitneyi ve ümmetin dağılışını önlemek amacıyla, söz konusu kararı uygulama çağrısında bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, BAE'nin Suudi Arabistan'a terör örgütü listesine alınan gruplarla mücadelede destek vereceği ve yanında olacağı vurgulandı.

BAE Dışişleri Bakanlığı da kararın zamanlamasına dikkati çekerek, ümmetin istikrarını, güvenliğini sarsan ve halkların birliğini bozan fitne unsurlarıyla mücadelede Suudi Arabistan'a destek olunacağını kaydetti.

Söz konusu yapılara maddi manevi destek verilmesine engel olunacağı ifade edilen açıklamada, ümmetin çok hassas bir dönemden geçtiği ve kararın oldukça önemli olduğu vurgulandı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Arap Yarımadası El-Kaidesi, Yemen El-Kaidesi, Irak El-Kaidesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Nusra Cephesi, Suud Hizbullah'ı, İhvan ve (Yemen'deki) Husiler'in terör örgütü listesine alındığı duyurulmuştu.

Mısır'da 3 Temmuz'daki darbenin ardından oluşturulan cunta yönetimi, geçen Aralık ayında İhvan'ı terör örgütü ilan etmişti.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT