1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE’den Sisi Cuntasına 4 Milyar Dolarlık Kıyak
BAE’den Sisi Cuntasına 4 Milyar Dolarlık Kıyak

BAE’den Sisi Cuntasına 4 Milyar Dolarlık Kıyak

Birleşik Arap Emirlikleri, İhvanofobia temelinde Sisi cuntasını desteklemek üzere 4 milyar dolar ayırdığını duyurdu. BAE, bu mali yardım fonunu Mısır ekonomisine destek olarak sundu.

23 Nisan 2016 Cumartesi 18:59A+A-

BAE'nin Sisi yönetimine 4 milyar dolarlık mali yardım yapacağı' açıklandı. Açıklama, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Kahire'ye yaptığı ziyaretin sonunda geldi. BAE'den gelen açıklamada,  'BAE ile Mısır arasındaki işbirliği ve stratejik koordinasyon çerçevesinde, hükümetinin Mısır'a 4 milyar dolarlık mali yardım yapacağı' duyuruldu.

Söz konusu meblağın yarısı Mısır’ın kalkınma alanına harcanacak Kalan miktar ise Mısır Merkez Bankası'na, döviz rezervini arttırmak amacıyla mevduat olarak yatırılacak.

Dünya Bülteni'nin naklettiğine göre BAE, bu girişimin Mısır’ın kalkınma ve gelişmesi yönünde ikili ilişkiler ve işbirliğinin gelişmesine vesile olacağını belirtti.

Turizm ve Süveyş kanalından gelirlerinin gerilemesi ile döviz rezervinin 16 milyar dolar'a düşmesi nedeniyle ciddi bir kriz yaşayan Mısır, Sisi'nin yaptığı darbenin ardından Arap Körfez ülkelerinden 10 milyar dolardan fazla mali yardım almıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt, darbe sonrası, Mısır'a toplam 12 milyar dolar kredi vereceklerini açıklamışlardı. Bu paranın büyük bir kısmı hibe olarak verilirken, geri kalan kısımlar ise ya faizsiz kredi ya da petrol ve enerji alanındaki yardımlar ve yatırımlar olarak açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum