1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE’de Ortadoğu İntifadası Korkusu
BAE’de Ortadoğu İntifadası Korkusu

BAE’de Ortadoğu İntifadası Korkusu

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Ortadoğu İntifadası korkusu yaşanıyor.

08 Ocak 2013 Salı 05:56A+A-

Körfez Ülkeleri Müslümanlarıyla Dayanışma Platformu Başkanı Recep Songül yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Davet ve Islah Hareketi’nin üyelerine zulmedildiğini söyledi.

Başkan Recep Songül; Tunus, Mısır ve Libya’da Arap Baharı’nın yaşanmasının ardından rejimlerin değişmesinin Birleşik Arap Emirlikleri’ni korkuttuğunu söyledi. Arap Baharı sürecinde Birleşik Arap Emirliği’nde farklı kesimlerden bir araya gelen 113 kişinin, Emir Ebu Zaby’a, ülkedeki haksızlıkların giderilmesini öngören bir talep yazısı yazdığını ifade eden Songül; “Bu talep yazısında parlamentonun herkesi kapsaması ve her görüşten insanın bulunması gerektiği belirtildi. Bu istekten sonra ülkede inanılmaz derecede büyük bir baskı süreci başlamış oldu. Bu kişilerden 5 kişi tutuklandı ve 3 sene hapis cezasına çaptırıldı. Daha sonra ise emirlikteki en büyük İslami hareket olan Islah Hareketi üyelerine baskılar gerçekleşti. Islah Hareketi bugüne kadar eğitim, kültür, sosyal ve spor faaliyetleri ile ilgilenen ve herhangi bir şiddet olayına karışmayan bir oluşumdur. Buna rağmen bu harekete mensup olan 7 kişi vatandaşlıktan çıkarıldı. Bu kişiler hakkında daha sonra yabancı insanların ülkeye izinsiz girerek, emirliğe karşı harekette yer aldıkları suçlamaları ile tutuklandı. Islah hareketinin lideri olan ve aynı zamanda bir eyaletin önde gelen liderlerinden olan Şeyh Sultan bin Kayid El Kasimi ile beraber 64 kişi de tutuklandı. Diğer gruplardan da 8 kişi tutuklandı. Toplamda 72 kişi şu anda tutuklu bulunuyor. Bu kişiler, emirlikte söz sahibi olan ve lider konumundaki kişilerdir” dedi. Bu kişilerin yaklaşık 8 aydır hapishanede tutulduğunu ve psikolojik işkenceye tabi tutulduğunu kaydeden Başkan Songül, bu kişilerin aileleri ile görüştürülmediğini ve avukat dahi tutma hakkı verilmediğini vurguladı.

Avrupa Parlemantosu’nun yapılan tutuklamaları kınadığını ifade eden Songül, birçok hukuk örgütünün de aynı şekilde olayın üstünde durduğunu ve kanunsuzluğu gündeme getirdiğini belirtti. Songül, emirlikteki bu olaylarında bir an önce sona ermesini isteyerek, ilerleyen günlerde hapishanedeki insanların öldürülmesinin gündeme gelebileceğine değindi.

Hüseyin Kulaoğlu / Akit 

HABERE YORUM KAT