1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE'de Müslümanların Davasına Gözlemci Engeli
BAEde Müslümanların Davasına Gözlemci Engeli

BAE'de Müslümanların Davasına Gözlemci Engeli

BAE'de 60'ın üzerinde Müslüman'ın yargılandığı davada gözlemci olmak isteyen Uluslararası Hukukçular Birliği üyeleri mahkemeye alınmadı.

06 Mart 2013 Çarşamba 12:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Uluslararası Hukukçular Birliği’nden Av. Necati Ceylan Başkanlığı’nda bir grup Avukat Islah Hareketi mensubu oldukları iddiasıyla tutuklanan Müslümanların davasına gözlemci olarak katılmak için2-5 Mart tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti.

Uluslararası Hukukçular Birliği ve Özgür-Der Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunan Av. Necip Kibar’ın da aralarında bulunduğu heyet ilk gün tutuklu Müslümanların avukatı Abdulhamit ve bazı tutuklu yakınları ile görüşmelerde bulundular.

BAE’de haftanın ilk iş günü olan Pazar günü Adalet Bakanlığı ve mahkemeye bir dilekçe vererek ‘gözlemci sıfatıyla’ davayı izlemek istediklerini belirten heyete 4 Mart’ta gerçekleşen duruşma için izin verilmedi. Mahkeme binasının kapısına kadar giden heyet, bina etrafında bulunan güvenlik güçlerinin oluşturduğu çemberin dışına çıkartıldı ve duruşmalara girmelerine izin verilmedi.

60’ın üzerinde tutuklunun bulunduğu bu davada yargılanan sanıkların tamamı nerede olduğu bilinmeyen hücrelerde bu zamana kadar alıkonulmuşlar ve hiç kimseyle görüşmelerine izin verilmemiş.

4 Mart’ta yapılan ilk duruşmada suçlamaları reddeden tüm sanıklar kendileri ve yakınlarının tehdit altında bulunduklarını da ifade ettiler.

İlk duruşmada mahkemenin tüm sanıkların hücreden normal cezaevine alınmasına karar vermiş olması olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

fotograf-002.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum