1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bab ve Deyr Hafır'a Varil Bombalı Saldırı: 100 Ölü
Bab ve Deyr Hafır'a Varil Bombalı Saldırı: 100 Ölü

Bab ve Deyr Hafır'a Varil Bombalı Saldırı: 100 Ölü

Esed ve müttefiklerinin Halep'in Bab ilçesi ile Deyr Hafır kasabasındaki çarşıya ''varil bombasıyla'' düzenlediği hava saldırılarında 100 kişi hayatını kaybetti.

02 Ekim 2015 Cuma 22:40A+A-

Esed ve müttefiklerine ait helikopterler, Halep'in kuzeydoğusunda yer alan Bab ilçesine ''varil bombasıyla'' gerçekleştirdiği saldırıda 80 kişi yaşamını yitirdi. Halep'in Deyr Hafır kasabasında çarşıya düzenlenen saldırıda ise 20 kişinin öldüğü belirtildi.

Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu ifade eden kaynaklar, "Esed güçlerinin, hava saldırılarını gerçekleştirdiği bölgelerde IŞİD'e ait merkezlerden uzak sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını'' aktardı.

Bab'taki yerel aktivistler de rejimin, ilçeye 12 varil bombasıyla sivil yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Esed güçlerinin hava saldırılarında yaralananların ilçedeki ve Munbic'teki hastanelerine kaldırıldığını vurgulayan aktivistler, Deyr Hafır ve Bab ilçesinin IŞİD'in kontrolünde olması nedeniyle görüntü ve fotoğraf çekemediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT