1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Baas’a Karşı Direnişten Geri Dönüş Yok”
“Baas’a Karşı Direnişten Geri Dönüş Yok”

“Baas’a Karşı Direnişten Geri Dönüş Yok”

Suriye’nin önde gelen muhalif isimlerden Ebu Muhammed, olayların gelişim sürecini iyi bildiğini ve sürecin geri dönüşü olmayacağını söyledi.

26 Aralık 2011 Pazartesi 10:32A+A-

Zalim Beşşar Esad yönetiminin gelişi güzel tutuklamaları ve kontrolsüz güç kullanmasının halkı bıktırdığını belirterek, sadece ordudan ayrılanların değil, artık halkın da silahlı mücadele vermeye kalkıştığını da iddia etti.

Suriyeli muhalifler, henüz uluslararası kamuoyu somut bir adım atmasa ve Beşşar Esad Arap Birliği gözlemcilerini kabul etmiş olsa bile, geri adım atmayacaklarını belirtiyor. Artık geri dönüş olmadığının altını çizen muhalifler, geri adım atmaları halinde başlarına şimdikinden daha kötü şeyler gelmesinden endişe ediyor.

 Suriyeli muhalif isimlerden olan Ebu Muhammed, yaptığı açıklamada olayların gelişim sürecini iyi bildiğini ve sürecin geri dönüşü olmayacağını vurguluyor. Suriye’nin Dera şehrinden olduğunu ifade eden muhalif, yönetimin gelişi güzel tutuklamaları ve kontrolsüz güç kullanmasının halkı bıktırdığını ifade ediyor.

Ebu Muhammed, sadece ordudan ayrılanların değil artık halkın da silahlı mücadele vermeye kalkıştığını da iddia ediyor.

Ebu Muhammed, Suriye yönetiminin sadece dünyadaki değişimi değil aynı zamanda Arap dünyasındaki değişimi okuyamadığını düşünüyor. Muhalif Suriyeli, “Yönetim barışçıl gösterileri bile idare edemiyor. Böyle bir başkaldırı beklemiyorlardı tabii. Ama dünyanın değiştiğinin farkında değiller. Biz 1980’leri yaşamıyoruz.” diye konuşuyor.

Yerel seçimlerin kötü bir zamanda yapıldığını, halkın seçime önem vermediğini, sandıkların çöpe atıldığını ifade eden Ebu Muhammed, olayların iki ay içerisinde durulacağını ve yönetimin pes edeceğini iddia ediyor. Esad rejiminden ayrılmak isteyen binlerce muhalif askerin olduğunu aktaran Ebu Muhammed, ordudan büyük bir kopmanın beklendiğini belirtiyor. Ebu Muhammed ancak bunların ne yapacaklarını ve nereye gideceklerini kestiremedikleri için kararsız olduklarını söylüyor. Ebu Muhammed sözlerini şöyle sürdürüyor: “Esad, yönetimi kolay kolay bırakmayacak. Ancak halkta bu saatten sonra geri adım atmayacak. Çünkü halk geri adım atmayı düşünürse başına ne geleceğini biliyor.”

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum