1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Aziz Duveyk ve Cemal et-Tavil Artık Özgür
Aziz Duveyk ve Cemal et-Tavil Artık Özgür

Aziz Duveyk ve Cemal et-Tavil Artık Özgür

Filistin Meclis Başkanı Prof. Dr. Aziz Duveyk ile Hamas'ın siyasi liderlerinden Cemal et-Tavil serbest bırakıldı.

20 Temmuz 2012 Cuma 10:17A+A-

Filistin'in önemli dava önderlerinden ve ileri gelenlerinden iki isim bugün (19 Temmuz Perşembe) ikindi vakitlerinde özgürlüğüne kavuştu. Filistin'in Meclis Başkanı ve Hamas liderlerinden Prof. Dr. Aziz Duveyk ile birlikte yine Hamas'ın siyasi liderlerinden Cemal et-Tavil serbest bırakıldı. Bu iki siyasi liderin Batı Yaka'nın Ramallah şehri yakınlarındaki Ufer Cezaevi'nden serbest bırakıldıkları bildirildi.

Cemal et-Tavil'in kızı Büşra, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada işgal devleti elemanlarının kendi babasıyla Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk'i Ufer Cezaevi'nden Ramallah yakınındaki Beyti Sira geçiş kapısına getirerek serbest bıraktıklarını söyledi.

Bu iki liderin özgürlüğüne kavuşması Filistin'de büyük bir sevinç vesilesi oldu ve Filistin'in birçok önemli şahsiyeti, milletvekilleri ve halktan büyük bir kalabalık kendilerini kutlamaya geldi.

azizduveyk-karsilama.jpg

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) da yaptığı açıklamada özgürlüklerine kavuşan iki liderle birlikte Filistin halkını ve tüm Filistinli tutsakları bu iki liderlerinin özgürlüğüne kavuşması vesilesiyle tebrik etti.

Hamas açıklamasında işgal devletinin Filistinli milletvekillerini tutuklamasının bütün uluslararası kurallara ve yasalara aykırı olduğunu dile getirerek Filistin halkının liderlerine sahip çıkmaya devam edeceğini hatırlattı.

Dr. Aziz ed-Duveyk Meclis Başkanı seçilmesinin ardından işgal güçleri tarafından tutuklanarak uzun bir süre zindanda tutulmuş, sonra kısa bir süre için serbest bırakılmış sonra yeniden tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT