1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Azez'de Suriyeli Aileler Soğuk ve Hastalıkla Mücadele Ediyor!
Azez'de Suriyeli Aileler Soğuk ve Hastalıkla Mücadele Ediyor!

Azez'de Suriyeli Aileler Soğuk ve Hastalıkla Mücadele Ediyor!

Rusya ve Esed güçlerinin düzenlediği ağır bombardıman sonucu evlerini terk ederek Azez'e gelen binlerce aile bir yandan soğuk kış şartlarıyla diğer yandan da hastalıklarla mücadele ediyor.

11 Şubat 2016 Perşembe 14:26A+A-

Suriye'de Rusya ve rejim güçlerinin Halep'in kuzeyine düzenlediği ağır bombardıman sonucu evlerini terk ederek Azez ilçesine gelen binlerce aile bir yandan soğuk kış şartlarıyla diğer yandan da aile bireylerinin yaşadığı hastalıklarla mücadele ediyor.

Halep'ten hasta eşiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Babüsselame Sınır Kapısı'nda oluşturduğu çadır kente gelen Türkmen Durmuş ailesi de bu ailelerden yalnızca biri.

“Evlerimiz Yıkıldı”

Hasta kocasını bombardıman bölgesinden alarak Türkiye sınırına getiren Ayşe Durmuş (67), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya uçaklarının gece gündüz demeden evlerine bomba yağdırdığını söyledi.

Dışarıda oldukları sırada evlerinin bombalandığını ve yerle bir olduğunu ifade eden Durmuş, “Yaşadığımız bölge sürekli bombalanıyor. Nereden geldiğini bile bilmiyoruz. Evlerimiz yıkıldı ve bölgemizde bulunan onlarca masum insan hayatını kaybetti.” dedi.

“Kaçanları Bile Öldürmek İstiyorlar”

Bombardımanın etkisiyle herkesin kaçışmaya başladığını aktaran Durmuş şunları kaydetti:

“Evimize bomba isabet etmesiyle herkes kaçmaya başladı. Bende kalp, şeker ve prostat hastası olan kocamı alarak tek güvenli yer olarak gördüğümüz Türkiye sınırına geldim. Savaş uçakları sürekli bomba yağdırıyor. Emin olun, kaçanları bile öldürmek istiyorlar. Kendimizi zorla buraya attık. Burada Türkiye'nin verdiği yardımla karnımızı doyuruyoruz.”.

“Esed Rejimi, Hastaneleri Hedef Alıyor”

Durmuş, rejim güçlerinin okul ve hastaneleri de hedef aldığını söyledi.

Abdullah Durmuş da (70) hava saldırılarından kaçıp sınır kapısına geldiklerini belirterek, “Geceyi soğukta, dışarıda geçirdik. İnce bir battaniyeyle yatmak zorunda kalıyoruz. Türkiye'ye gidip tedavi olmak istiyorum. Fakat sınır güvenliği nedeniyle içeri alımlar yok.” şeklinde konuştu.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT