1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Azez’de 20 Günde 14 Çocuk Hayatını Kaybetti”
“Azez’de 20 Günde 14 Çocuk Hayatını Kaybetti”

“Azez’de 20 Günde 14 Çocuk Hayatını Kaybetti”

Telafer’den çıkarak Kilis’e sınır olan Azez’e ulaşan Türkmenler, soğuk ve olumsuz şartlar nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Bölgede son 20 günde 14 çocuk hayatını kaybetti.

09 Aralık 2016 Cuma 08:28A+A-

Telafer’den çıkarak 8 gün süren tehlikeli yolculuk bir sonrasında Kilis’e sınır olan Azez’e ulaşan Türkmenler’in sayısı 8 bini geçti.

Kasım aynın başlarında İran destekli Haşdi Şabi’nin Telafer’e başlattığı kara saldırılarına paralel olarak hava bombardımanlarının artması Türkmen mültecileri göçe zorlayan temel unsur oldu.

(Tıklayın: Azez’deki Durum Halep’ten Farklı Değil!)

“Yaşama Mücadelesi Veriyoruz”

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Azez’e iltica eden Telaferli Türkmenlerin sözcüsü Dr. Ahmet Hüseyin 20 günde soğuk ve olumsuz şartlara dayalı sebeplerle 14 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

“Son 4 günde 2 çocuğumuzu daha kaybettik; şayet herhangi bir yardım eli uzanmazsa ölümlerin artması kaçınılmaz.” diyen Ahmet Hüseyin, birçok ailenin Azez sokaklarında yaşama mücadelesi verdiğini kaydetti.

“25 Bin Kişi Telafer’i Terk Etti”

Havadan koalisyon, karadan ise İran destekli milislerin meskun mahalleri bombaladığını ve günde en az 15-20 evin bu saldırılara hedef olduğunu anlatan Dr. Ahmet Hüseyin, “Son bir ayda en az 25 bin sivil Telafer’i terk etti. Tüm dünya tıpkı Halep gibi Telafer’de olan bitene karşı da kör ve sağır.” diye konuştu.

“Kişi Başı 700 ila 1000 Dolar Ödüyorlar”

3 yıldır IŞİD işgali altında olan Telafer’den kaçışlar batı yönünden gece geç saatlerde gerçekleşiyor. Tali yollardan 2-3 saat yürüdükten sonra kaçakçılar tarafından Baaş kasabasına getirilen mülteciler, daha sonra Deyr ez-Zor kırsalından geçerek Rakka’ya ulaşıyor. Rakka’dan Azez’e yine aynı kaçakçılar tarafından ulaştırılan mülteciler, kişi başı 700 ila 1000 dolar arası ücret ödüyor.

HABERE YORUM KAT