1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ayman Güler ve CHP’ye İzmit’te Protesto
Ayman Güler ve CHP’ye İzmit’te Protesto

Ayman Güler ve CHP’ye İzmit’te Protesto

CHP milletvekili Birgül Ayman Güler’in ve statüko partisi CHP’nin ırkçı söylemi Kocaeli’de protesto edildi.

01 Şubat 2013 Cuma 16:36A+A-

Haksöz-Haber

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, CHP milletvekili Birgül Ayman Güler’in ve statüko partisi CHP’nin ırkçı söylemini İzmit Özgürlük Meydanında protesto etti.

Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği adına basın açıklamasını Behlül Metin okudu. Eylemde CHP’nin ırkçı-kafatasçı söylemini eleştiren pankartlar taşındı. Ayrıca açıklama sırasında oynanan bir mizansenle, Cumhuriyet Faşist Partisini temsil eden bir seyyar üye kayıt bürosu görevlisi, elindeki ölçme aletiyle çevredekilerin kafataslarını ölçüp, uygun bulduklarını C.F.P.’ye kaydetmeye kalktı.

kocaeli-izmit-emirder-kartepe03.jpg

kocaeli-izmit-emirder-kartepe02.jpg

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu Basın Açıklaması

Değerli halkımız ve basın mensupları, CHP’ milletvekili ve adalet bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un 1930’lu yıllarda söylediği ırkçı söylemler bu Müslüman halkın hafızalarından silinememiştir. "Türk bu ülkenin yegâne efendisi, yegâne sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek bir hakları vardır. Türklere hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost, düşman ve bu dağlar bu hakikati böyle bilsin..."  diyordu Mahmut Esat Bozkurt, 1930’da mecliste yaptığı konuşmada. Mahmut Esat Bozkurt kim? Devleti kuran parti CHP’nin tek parti dönemi, 1924–1930 yılları arasında Adalet Bakanı. 80 sene sonra, “Türk ulusuyla, Kürt ulusu eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz.” diyordu, CHP milletvekili Birgül Ayman Güler. Bu ırkçı ayrımcı söylemden dolayı Birgül Ayman Gülere karşı büyük bir tepki dalgası oluştu. Birgül Ayman Güler’se bu tepkiler karşısında, bir özür beklediğini söylüyordu. 

Birgül Ayman Güler’in hatası neydi ?, genlerinde ırkçılık, ayrımcılık, faşistlik olan, devleti  kuran parti Cumhuriyet Halk Partisinin gerçek yüzünü ortaya koymuş olması mı?. Burada suçlanacak birisi varsa, günah keçisi haline getirilen Birgül Ayman Güler değildir. Bu topraklarda yüzlerce yıl bir arada yaşayan halkların arasına ırkçılık ve ayrımcılık sokmaya çalışan, bir ırkı efendi, diğer ırkları köle yapmaya çalışan ırkçı, çağdışı, faşist Cumhuriyet Halk Partisidir. CHP’nin ilkel, çağdışı, kabileci anlayışıdır. Bakmayın siz CHP nin çağdaşlık, sosyal demokratlık, ilericilik nutukları atarak takiye yaptığına. 1930’larda Mahmut Esat Bozkurt, 2010 lar da Birgül Ayman Güler, CHP’nin gerçek yüzünü takiyesiz bir şekilde ortaya koymaktadırlar. Nitekim bu faşist söyleme Kemal Kılaçdaroğlu itiraz etmemiş, Süheyl Batum’dan da           “ Arkadaşımızı kimseye yedirtmeyiz” diyerek destek gelmiştir.

Süheyl Batum, ardından da, halkın % 50 oyla seçtiği başbakana tekme vurmaktan bahsetmiştir. Güvendiği darbeci dağlara kar yağan ve “meğersem kâğıttan kaplanmış” diyerek, hayal kırıklığını dile getiren Batum’un bu tekmeyi kimle ve nasıl vurmayı planladığı meçhulümüzdür, fakat her geçen gün muhalefette eridiklerinden, seçim sandığında olmayacağı malumumuzdur. Süheyl Batum, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in yaşadığı siyasi süreçleri, Başbakanın yaşayacağını da söylemiş. Hey gidi Süheyl Batum, bu ülkede poposuna, Mübarek gibi tekme yiyen varsa o da sizin faşist anlayışınızdır. Bakınız sizin ırkçı söylemlerinize bütün ülke tepki gösterdi, kendi milletvekilleriniz, parti teşkilatlarınız istifa etti. Siz ve faşist anlayışınız bittiniz. İlk milliyetçi ateş olarak, kendini topraktan üstün gören lanetli Şeytandır. Başka halkları kendi ırkının kölesi hizmetçisi gören İsrail oğulları da bu faşist anlayışlarından dolayı da Allahın lanetine uğramışlardır. Siz hala ilkel, çağdışı bu ayrımcılığı dayatmaya çalışıyorsunuz, halk size tekmeyi çoktan vurdu da, haberiniz yok.

Ortadoğu topraklarını, Müslüman halkları bölmeyi amaçlayan emperyalist güçler, Arabistan’da Lavrens’i Arap milliyetçiliği ile piyasaya sürerken, Osmanlıda da Munis Tekinalp’i Türk Milliyetçiliği ile piyasaya sürdüler. Türk Milliyetçiliğinin kitabını yazan, İttihat ve Terakkinin, devleti kuran parti CHP’nin fikir babası bu Munis Tekinalp kimdir? Açıklayalım; Türkçeyi 20 yaşında öğrenen bir Yahudi bir hahamın çocuğu. Gerçek adı Moiz  Kohen. Bir Yahudi neden Yahudi milliyetçiliği yapmaz da!, Türk Milliyetçiliği yapar? Biraz düşünen, bunu hemen anlar. Moiz Kohen Türklerin Lavrens’idir. Arabistanda Arap milliyetçiliği, Osmanlıda Türk Milliyetçiliği projeleri başarılı olmuş ve bizzat CHP tarafından Anadolu’da hayata geçirilmiştir. Bu topraklardaki İslam kardeşliğini parçalama,  emperyalist politikaların Türkiye taşeronu, CHP nin uyguladığı Türk faşizmi sayesinde başarılı olmuştur. CHP’nin bu ırkçı çizgisinden dolayı, Yüzyıllarca kardeş olarak yaşayan Müslüman halklar birbirine düşman olmuştur. Haçlı batı AB adı altında değişik ırklardan Hıristiyan birliği kurarken, CHP gibi ırkçı emperyalist taşeronları sayesinde Anadolu’daki  İslam kardeşliğine darbe vurulmuştur.

CHP’yi Anadolu’da yaşayan Müslüman halkın kardeşliğine en büyük engel görüyoruz. Devleti kuran parti CHP nin faşist anlayışı, devlet yönetiminden tasfiye edilmeli ve ortak payda olan İslam kardeşliği üzerine yeni bir anlayış inşa edilmelidir. CHP’nin bu ırkçı anlayışı etki, tepki çerçevesinde başka faşizmlerinde doğmasına sebep olmuş ve 50 bin insanımızın ölümüne yol açmıştır. Bu anlamsız çatışmanın 1. derecede sorumlusu da CHP’nin ırkçı faşist anlayışıdır. Her ölen insanın vebalinden bir pay  CHP’nindir. Bu ırkçı savaştan dolayı ölen insanların kanı, faşist CHP’nin ellerindedir. Faşizmler insanlığa daima savaş, ölüm, felaket getirmiştir. Kafatasçı, ırkçı CHP’yi ve Faşist politikalarını red ediyoruz, çözüm İslam kardeşliğinde görüyoruz. Katıldığınızı için hepinize teşekkür ediyoruz.

EMİR-DER

KOCAELİ KARTEPE İNSAN HAKLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum