1. HABERLER

  2. HABER

  3. Aylan'ın Cenazesi Suriye'ye Götürüldü
Aylan'ın Cenazesi Suriye'ye Götürüldü

Aylan'ın Cenazesi Suriye'ye Götürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde göçmeleri taşıyan tekne ve botun batması sonucu 9 kişi ile hayatını kaybeden Zahin Kurdi, Zahin Kurdi’nin 2 yaşındaki kızı Aylan ve 3 yaşındaki oğlu Galip'in cenazeleri Suriye'ye götürüldü.

04 Eylül 2015 Cuma 11:12A+A-

Boğulmaktan kurtulan Abdullah Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle gündeme gelen kızı Aylan ile oğlu Galip ve eşi Zahin'in cenazelerini Mürşitpınar Sınır Kapısı'na getirdi.

Cenazelerin taşındığı uçakla kente gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun eşlik ettiği Kurdi'yi, sınır kapısında PYD'nin Kobani'deki (Ayn el-Arab) üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim ve yakınları karşıladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Abdullah Kurdi, çocuklarına daha iyi bir hayat sunabilmek için Avrupa'ya gitmeye çalıştığını ancak bunun kötü sonuçlandığını söyledi.

Oldukça bitkin görünen Kurdi, ailesini defnettikten sonra ülkesinden ayrılmayacağını vurguladı.

Cenazeler, daha sonra araçtan indirilerek, Suriye tarafındaki ambulanslara taşındı.

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ile sınır kapısına gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve bazı HDP milletvekilleri cenazelerle Kobani'ye geçti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT