1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ayasofya Meydanı'nda "Ümmet İftarı"
Ayasofya Meydanı'nda "Ümmet İftarı"

Ayasofya Meydanı'nda "Ümmet İftarı"

Ayasofya Meydanı'nda gerçekleştirilen 'Ümmet İftarı'nda konuşan Gazeteci Yazar Özköse: "Suriye'de, Gazze'de, Doğu Türkistan'da ümmetin ayağa kalkması için dayanışmayı arttıracağız." dedi.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 08:47A+A-

Doğu Türkistan, Filistin, Suriye, Arakan ve dünyadaki tüm mazlumların yanında olmak amacıyla Ayasofya Meydanı'nda ''Ümmet İftarı'' düzenlendi.

Sabah Namazı Devrimi Gönüllüleri tarafından organize edilen ''Ümmet İftarı''nda konuşan gazeteci-yazar Adem Özköse, şu anda Doğu Türkistan'da yaklaşık 40 milyon müslümanın zulüm altında olduğunu, Gazze'de, Mısır'da, Suriye'de ve Arakan'da Müslümanların işkence gördüğünü, öldürüldüğünü anlattı.

“Doğu Türkistan’da Oruç Tutmak, Namaz Kılmak Yasak”

Ümmetin, dayanışma içinde olmasını isteyen Özköse, şöyle devam etti:

''Suriye'de, Filistin'de, Gazze'de, Arakan'da, Doğu Türkistan'da ümmetin ayağa kalkmasını istiyorsak, aramızdaki dayanışmayı arttıracağız. Vakit, ümmet olma, kardeş olma, birbirimiz arasındaki dayanışmayı arttırma vaktidir. Bunu yaptığımız zaman başarmış oluruz. Biz burada rahatça orucumuzu tutup, namazını kılabiliyoruz. Şu anda Doğu Türkistan’da bunlar yasak. Dünyada 60 civarında ülkeye gittim. Birçok ülkede yaşayan müslümanlar, ülkemizdeki müslümanlar kadar rahat değiller. Ancak bu ülkede, bu imkânları kendi nefsimiz için kullanmamalıyız.''.

“Ümmet İçin Duâ Edin”

Gazeteci Yakup Köse ise Filistin, Gazze, Arakan, Doğu Türkistan ve Suriye'de ağlayan müslümanlar olduğunu, bu şuurla iftar yapılması gerektiğini söyledi.

Müslümanları yıldırmak isteyenlerin başarılı olamayacağını aktaran Köse: ''Arakan, Filistin, Doğu Türkistan, Suriye, Gazze için dua edin. Can-ı gönülden dua edin.'' değerlendirmesini yaptı.

Yapılan duânın ardından, ''Ümmet İftarı''na katılanlar simit, ayran, hurma ve su ile oruçlarını açtı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT