1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Avrupa İnsanların Boğulmasını Görmezden Geliyor"
"Avrupa İnsanların Boğulmasını Görmezden Geliyor"

"Avrupa İnsanların Boğulmasını Görmezden Geliyor"

Save the Children adlı sivil toplum kuruluşunun sözcüsü Parkin, "Avrupa, Akdeniz'deki arama-kurtarma çalışmalarında kesintiye giderek, insanların boğulmasını görmezden geliyor" dedi.

17 Nisan 2015 Cuma 15:37A+A-

Akdeniz'de bu hafta aralarında çocukların da bulunduğu 400 göçmenin boğularak ölmesinin ardından sivil toplum kuruluşlarından Avrupa'yı eleştiren açıklamalar gelirken, "Save the Children" adlı uluslararası sivil toplum kuruluşun sözcüsü Gemma Parkin, "Avrupa ülkeleri, Akdeniz'de insanların boğulmasını görmezden geliyor, buna izin veriyor. Bu, AB için bir utançtır" dedi. 

Avrupa Birliği ülkelerini, Akdeniz'deki arama-kurtarma çalışmalarında geçen yıl yaptığı kesintilerden vazgeçirmeye çağıran "Save the Children" dün yayınladığı açıklamayla, Avrupalı siyasilerden arama-kurtarma çalışmalarına yeniden başlanması istedi.

Kaçak göçmenlerin İtalya'ya giriş noktalarından Lampedusa Adasından yeni dönen, kuruluşun sözcüsü Gemma Parkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öncelikle bu kişiler kurban, suçlu değil, bunu anlamak lazım. Şöyle düşünün, sahilde yürürken bir çocuğun boğulmak üzere olduğunu görüyorsunuz, onun boğulmasına izin verir misiniz? Hayır, koşarak yardım edersiniz. Avrupa ise arama-kurtarma çalışmalarında kesintiye giderek, insanların boğulmasına izin veriyor, görmezden geliyor. Bu, AB için bir utançtır" dedi. 

"Libya'daki durum etkiliyor" 

Havaların iyileşmesiyle daha çok insanın ülkelerinden kaçarak deniz yoluyla seyahat ettiğinin bilindiğini dile getiren Parkin, "Ancak Libya'da kötüleşen durumdan dolayı, geçen yıllara göre daha fazla insanın kaçmaya çalıştığını görüyoruz. Bu yıl kış aylarındaki kötü hava koşullarına karşın insanların risk alarak kaçmaya çalıştığını da gördük. Bu nedenle Şubat ayında 200 kişinin boğularak öldüğü bir trajedi yaşadık. Bir başka felaket ise Nisan'da yaşandı ve 400 kişi boğularak hayatını kaybetti" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT