1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Av. Osman Karahan Halep’te Şehit Düştü!
Av. Osman Karahan Halep’te Şehit Düştü!

Av. Osman Karahan Halep’te Şehit Düştü!

İnna lillahi ve inna ileyhi raci'un... Türkiye'deki hukuk mücadeleleriyle tanınan Av. Osman Karahan kardeşimiz Halep'te şehit düştü.

07 Ağustos 2012 Salı 00:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslami camia içinde verdiği hukuk mücadelesiyle tanınan Av. Osman Karahan Suriyeli Müslümanların adalet ve özgürlük savaşına destek vermek için gittiği Halep’te şehit düştü.

Türkiye’de askeri vesayetin devamı adına İslami çevreler aleyhine açılan pek çok davada, mağdurların avukatlığını yapan Av. Osman Karahan Suriye’nin Halep şehrinde Baas çetelerine karşı sürdürülen direniş esnasında şehadet şerbetini içti.

Şehadet haberini Ahmet Gündüz isimli silah arkadaşından sonra kardeşi Av. Selahattin Karahan da doğruladı.

Karahan, yaptığı savunmalarda İslami kişiliğinden ödün vermeyen, etkili ve siyasal bir dil kullanmasıyla tanınıyordu. Savunmalarında sadece yürürlükte olan kanunları değil, evrensel hukuk ve İslam’ın bahşettiği temel hakları da dikkate alan bir dil kullandığı için, mahkeme salonlarında da açık ve net bir İslami mücadele verilebileceğini göstermişti.

Av. Osman Karahan, sadece Suriyeli Müslümanların değil, Irak’tan Afganistan’a kadar pek çok coğrafyada direnen Müslümanların yanında olduğunu üstlendiği davalarla ortaya koymuştu. İşgal altındaki veya despotik yönetimler altındaki ülkelerden Türkiye’ye gelen çok sayıdaki muhacir ve mücahidin haklarını müdafaa etmek üzere yoğun çaba sarf etmiş bir isimdi Karahan.

İnsan Hukukunu Koruma Derneği (İHADER) başkanlığı da yapan Av. Karahan İslami cemaat ve örgütlere mensup olma iddiasıyla haklarında dava açılan ve sınır dışı, gözaltı, tutuklama, hapis gibi muamelelerle mağdur edilen birçok Müslümanın avukatlığını yapması nedeniyle sık sık merkez medyada hedef gösterilmişti. Bu sebeple polis tarafından birkaç kez gözaltına alınmış ve bir kez de mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

osman-karahan.jpg

Suriye halkının onurlu mücadelesi etrafında vehimler oluşturulmaya ve karalanmaya çalışıldığı bir dönemde, Türkiye’deki imkânlarını bir kenara bırakarak Halep direnişine destek olmak için Suriye’ye giden Osman Karahan arkasında temiz bir miras ve güzel bir örneklik bıraktı ve ahiret yurduna göç etti. Kendisine Rabbimizden rahmet diliyor; yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Ailesi ölüm haberinin ardından, Osman Karahan’ın cenazesini almak üzere girişimlerde bulunuyor. Girişimler sonuçlanınca cenaze namazının yeri ve tarihi kısa süre içerisinde okuyucularımıza duyurulacaktır.

İlgili Haberler:

Suriye Şehidimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Çağrı

Osman Karahan Halep’te Defnedildi

Av. Osman Karahan Halep’te Şehit Düştü!

HABERE YORUM KAT

79 Yorum